FC Utrecht Rally 2019: een mooie tocht, een prachtige opbrengst

01 december 2019

Zo’n honderd deelnemers in bonte stoet door midden en oosten van Nederland.

Editie 2019 van de FC Utrecht Rally gaat de boeken in als een zeer succesvolle. De pak ‘m beet honderd deelnemers legden een prachtige route af die ze door het midden en oosten van Nederland leidde en tijdens een veiling, onderdeel van een feestavond, werd er bovendien het prachtige bedrag van 20.375 euro ingezameld voor de maatschappelijke tak van FC Utrecht en Stichting Zinnig.

Restaurant Klein Zwitserland, gelegen aan de Traay in Driebergen, was de startlocatie van de rally. Die bestond uit een wedstrijdelement met verschillende onderdelen, waarbij het er niet om gaat wie het snelste rijdt maar wie de navigatietocht het meest efficiënt en effectief aflegt.

Vanuit Driebergen vertrok de stoet van 43 deelnemende equipes, rijdend in oldtimers, sportauto’s en andere in het oog springende voertuigen, richting Barneveld, Nunspeet, Elburg, Kampen en Deventer om uiteindelijk in Apeldoorn te eindigen. Het thema van de rit van dit jaar was King & Queen(s) & Oranje, een thema dat overal tijdens de rit terugkwam. Behalve een eindklassement waren er ook trofeeën beschikbaar voor het leukst verkleedde duo en voor de mooiste en opvallendste auto.

Na een lange, uitdagende dag mocht het gezelschap in een prachtig Van der Valk-hotel ontspannen en genieten van een diner en een feestavond. Tijdens die feestavond was er ook een veiling, waarbij 20.375 euro werd opgehaald voor de maatschappelijke tak van FC Utrecht en Stichting Zinnig.

De winnaars van de rally waren Floris Oskam en Marco van Kouwen, van Oskam Bouwbedrijf. Zij mogen een jaar lang genieten van de grote wisseltrofee.