FC Utrecht O8 speelde op een zonovergoten 1e winterdag een top 5 toernooi bij KRC Genk. Feyenoord (2 teams), FC Köln (2 teams), Bayer Leverkusen (2 teams), KRC Genk (2 teams) & Club Brugge (1 team) waren de tegenstanders.

Na bijna een half jaar onder 8 in seizoen 2019/2020 was het vandaag een mooi moment om te zien waar de O8 op dit moment staat in de ontwikkeling. Vandaag een keer voetbalweerstand i.p.v. fysieke weerstand welke wij vooral ervaren in de amateur O9 competitie.

FCU heeft vandaag echt laten zien stappen te maken in individuele ontwikkeling en teamontwikkeling. Het heeft laten zien zowel aanvallend als verdedigend met een bepaald idee te spelen ten opzichte van de teams uit NL, BE en DUI en kan zich daar binnen goed kan aanpassen aan verschillende spelopvattingen van tegenstanders.

FCU liet vandaag zien in de 1vs1 zowel aanvallend als verdedigend dominant te zijn, daarin zijn nog niet alle keuzes goed maar wordt er wel steeds beter over de bal gekeken om bewuste keuzes aan de bal te maken. In het samen verdedigen weten we de tegenstander telkens weer goed naar de zijkant te dwingen en daar de bal te veroveren, mag FCU tijdens een aantal verdedigende momenten nog meedogenlozer worden in het spelen van duels en het echt willen winnen van de bal. In het uitspelen van de 2vs1 voor de goal wordt steeds beter herkend wanneer er gekozen moet worden voor een pass of schot op goal en hierin wordt vooral geprobeerd om deze situaties uit te spelen of ze in ieder geval gezien te hebben.

In de opbouw probeert FCU voorwaarden te creëren waarin er een overtal uitgespeeld kan worden met de keeper of vanuit een lange bal snel op de helft van de tegenstander kunnen komen om daar in een 1vs1 situatie terecht te komen.

Al met al met veel passie en strijd wat past bij FCU mooie resultaten geboekt, met als resultaat toernooi winst!

Team A:

FCU - Genk: 3-1
FCU - Köln: 4-1
FCU - Bayer Leverkusen: 4-2
FCU - Feyenoord: 2-1

Team B:

FCU - Genk: 4-2
FCU - Köln: 1-1
FCU - Bayer Leverkusen: 2-4
FCU - Feyenoord: 5-1