FC Utrecht O19 sluit eerste seizoenshelft af als nummer drie

17 december 2019

Domstedelingen houden punt over aan uitduel met FC Twente O19 (1-1).

Met de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente O19 sloot FC Utrecht O19 het eerste gedeelte van de competitie af. Op het koude en natte Hengelose Sportpark Fanny Blankers Koen werd de eindstand 1-1. Voor FC Utrecht O19 scoorde Oussama Alou weer een heel fraai doelpunt, waarmee hij zijn ploeg op gelijke hoogte met de Tukkers bracht.

De Utrechters eindigden op een fraaie derde plaats, nét achter PSV O19 en vlak vóór Ajax O19. Van de 13 gespeelde wedstrijden wonnen de Utrechters er 6 en speelden er 5 gelijk. Slechts 2 wedstrijden gingen er verloren, waarvan 1 vorige week, toen de Utrechters al geplaatst waren, tegen NEC uit Nijmegen. De andere verliespartij was tegen PSV O19, dat de wedstrijd in Utrecht met 0-1 in haar voordeel had beslist.

Op vele velden viel de beslissing op de laatste speeldag. Zo ook voor FC Twente O19. Zelf een goed resultaat neerzetten en afwachten wat er elders gebeurde gold voor hen. Voor de Tukkers pakte het allemaal heel goed uit, want met het ene puntje van vanmiddag hielden zij NAC Breda O19 onder zich en haalden de Tukkers de kampioenspoule door op plaats 8 te eindigen.

Dramatischer verliep het voor NEC O19. In de 88e minuut kwamen de Nijmegenaren tegen Almere City O19 op een 2-1 voorsprong, om in de 95e (!) minuut tot hun afgrijzen de gelijkmaker te moeten incasseren, waarmee Almere City FC O19 in extremis het vonnis over NEC O19 voltrok.

NEC O19 was dus gezien en Feyenoord O19 (enkele weken terug door FC Utrecht O19 nog op een flinke 1-4 nederlaag getrakteerd) kwam daardoor met de hakken over de sloot op plek 7 in de eindrangschikking en zodoende in de kampioenspoule.

Met FC Groningen O19, PSV O19, Ajax O19, AZ O19, sc Heerenveen O19, Feyenoord O19 en FC Twente O19 gaat FC Utrecht O19 na de winterstop strijden om het landskampioenschap in de Eredivisie.

Robert Wijnands over de eerste seizoenshelft: "Ja, goed", aldus de trainer van FC Utrecht O19. "Wij hebben een prima prestatie geleverd door op de derde plaats in deze najaarsreeks te eindigen. Terugkijkend kan ik zeggen dat wij goed voetbal gespeeld hebben, getuige de reeks van overwinningen en gelijke spelen. Maar ik stel ook vast dat het verval soms wel groot was. Positief is, dat we er dan toch nog een punt aan zo'n wedstrijd over hielden. Uitzondering was de wedstrijd tegen NEC O19, maar toen waren wij al zeker van plaatsing. Het mag natuurlijk niet, maar dat er dan iets verslapping optreedt is dan wel te verklaren. Al met al is er het maximale uitgehaald, het afgelopen halfjaar. En de eer daarvoor komt niet alleen mij (ik doe zoiets natuurlijk niet in mijn eentje), maar vooral ook de spelers en de rest van mijn staf toe. Zonder hen was dit resultaat niet mogelijk geweest. Een teamprestatie in optima forma!"

FC Twente O19 - FC Utrecht O19 1-1 (1-0)
40. Daan Rots 109
54. Oussama Alou 1-1

Opstelling FC Utrecht O19:
Jord Ruijgrok, Denso Kasius, Rick Meissen, Ruben Kluivert, Djevencio van der Kust, Nathan Holder (69. Yuya Ikeshita), Rivillino Neslo, Raymond Huizing, Tommy van Butselaar (60. Fabio Hendriksen), Oussama Alou, Yassine Tekfaoui (90. Niciano Grootfaam).

Spelers en staf van FC Utrecht O19 bedanken iedereen die de ploeg de afgelopen maanden heeft gevolgd en gesteund. Wij wensen jullie hele fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2020! Wij zien je in het nieuwe jaar graag weer in goede gezondheid langs de velden!