FC Utrecht O19 heeft zijn ongeslagen reeks van de afgelopen weken tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen voort kunnen zetten. Op een zonnig, maar o zo koud Sportpark Corpus den Hoorn eindigde de kraker tussen de nummers 1 en 2 in een 1-1 gelijkspel. De doelpunten kwamen op naam van de uitstekend spelende Oussama el Azzouzi voor de thuisploeg en Yassine Tekfaoui namens de bezoekers. In de stand veranderde niets: beide ploegen beleven op dezelfde plek staan. Vooral tevreden gezichten, na afloop van de match.

Beide trainers konden wel leven met de remise. Trainer Robert Wijnands verwoordde het als volgt: "Ik heb een interessante wedstrijd gezien tussen 2 ploegen, die eenzelfde spelopvatting hanteerden. Aanvallend voetbal, met hoge backs en druk naar voren. Wij kwamen de 1e helft goed door, ondanks dat er met regelmaat niet de juiste keuzes werden gemaakt. Groningen had in dat deel van de wedstrijd heel veel grote kansen, waarvan ze er slechts één wisten te benutten. In de 2e helft deden wij het véél beter. Wij hebben ze het toen behoorlijk lastig gemaakt, met de verdiende gelijkmaker tot gevolg. Een prima teamprestatie met loon naar werken, dus."

En dat klopte vrij aardig. De eerste (en eigenlijk enige) écht goede kans voor Utrecht viel pas tegen de rust te noteren, maar de ploeg wist het buitenkansje niet te verzilveren. Tot aan dat moment hadden de bezoekers moeite met het Groningse spel.

Terug in de kleedkamer maakte trainer Wijnands van de gelegenheid gebruik om een paar zaken te benoemen. Onder andere dat er uit een ander vaatje getapt moest worden: méér arbeid, méér druk op bal en tegenstander en méér voetbal! En dat werd opgepikt, want de tweede helft speelde Utrecht stukken beter.

Vrij snel na de hervatting werd Yassine Tekfaoui goed weggestoken door Oussama Alou. 'Tek' kwam 1 op 1 met doelman Oscar Hooiveld maar kon deze grote kans niet verzilveren. 5 minuten later was het dezelfde Hooiveld weer die Tekfaoui nogmaals van scoren afhield, doordat hij het schot van de aanvaller tot corner verwerkte. Hij kon de bal nog net over tikken.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat de bezoekers de roos zouden treffen. Verantwoordelijk hiervoor: Yassine Tekfaoui. De man ontving een splijtende breedtepass van Denso Kasius, stoomde op door naar binnen te trekken en drukte af. Het schot werd gekraakt en de van richting veranderde bal viel achter doelman Hooiveld, die daarmee de gelijkmaker moest toestaan.

Het bleef spannend tot het einde, want beide ploegen wilden voor de 3 punten gaan. Nadat er over en weer kansen en mogelijkheden te noteren waren hadden de gastheren de allergrootste kans om de volle buit binnen te halen. Maar FC Utrecht's Jord Ruijgrok stond dat niet toe en dook de ingekopte bal uit de lage hoek en stelde zo het punt voor zijn ploeg veilig. Eindstand dus 1-1.

FC Groningen O19 - FC Utrecht O19 1-1
06. 1-0 Oussama el Azzouzi
70. 1-1 Yassine Tekfaoui

FC Utrecht O19:
Jord Ruijgrok, Denso Kasius (74. Niciano Grootfaam), Rick Meissen, Ruben Kluivert, Djevencio van der Kust, Nathan Holder, Oussama Alou, Raymond Huizing, Tommy van Butselaar (62. Özcan Yasar), Zineddine Bourebaba (52. Rivillino Neslo), Yassine Tekfaoui

Zaterdag 7 december a.s. speelt FC Utrecht O19 haar laatste thuiswedstrijd van de najaarsreeks. NEC O19 komt dan op bezoek. Voor de Nijmegenaren is het een van de laatste mogelijkheden om de kampioenspoule te bereiken. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en begint om 14.30 uur. De toegang is gratis.

De week daarop, op zaterdag 14 december, wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld. FC Utrecht O19 gaat dan op bezoek bij FC Twente O19. Ook de Twentenaren azen nog op een plek bij de 1e 8. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur en wordt gespeeld op het Trainingscentrum FC Twente, Kuipersdijk 40 in Hengelo. De toegang is ook hier gratis.