FC Utrecht O17 sluit najaarscompetitie in stijl af

15 december 2019

Utrechters op kletsnat Zoudenbalch maatje te groot voor Sparta Rotterdam O17: 4-0.

FC Utrecht O17 heeft de najaarscompetitie prima afgesloten. Op een kletsnat Zoudenbalch werd Sparta Rotterdam O17 met een 4-0 nederlaag terug naar de Maasstad gestuurd.

En dat was absoluut niet geflatteerd, nietwaar, trainer Rudy Jansen? "Nee, absoluut niet. We hebben met name in de tweede helft nog een aantal kansen laten liggen. Maar ik moet zeggen, dat we in de eerste helft een hoog niveau haalden. We moeten met z'n allen trots zijn op wat we in deze eerste seizoenshelft hebben bereikt en hoe we gegroeid zijn. We gaan met een goed gevoel de winterstop in."

Was er in de bekerwedstrijd in het begin van het seizoen nog sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, waarin FC Utrecht O17 na strafschoppen won, nu was het team uit Utrecht op de beginfase na duidelijk een maatje te groot voor Sparta Rotterdam O17. In die beginfase drongen de Rotterdammers aan, maar de verdediging onder leiding van een voortreffelijke aanvoerder Jens Guiting gaf geen krimp. En in de omschakeling kreeg FC Utrecht O17 al een tweetal grote kansen: bij een voorzet van links kwam Juruël Bernadina een teenlengte tekort en een inzet van Mees Rijks ging maar net voorlangs.

Halverwege de eerste helft kwam FC Utrecht O17 op voorsprong, toen Rijks in de draai de bal langs de kansloze Rotterdamse keeper Roland Okpu schoot. Vanaf dat moment lag het initiatief continu bij de Domstedelingen en kwam Sparta Rotterdam O17 nauwelijks nog tot een kansrijke aanval. Voor rust werd het al 3-0: eerst kon Bernadina na een inworp van Kjeld van den Hoek zo binnenschieten en even later schoot Siep Keulemans een teruggelegde bal van Ky-mani van Gonter binnen.

Toen Mees Rijks al snel in de tweede helft voor de 4-0 zorgde - hij profiteerde van de rebound die de Rotterdamse keeper weggaf na een schot van Elijah Velland - dacht iedereen aan een nog ruimere uitslag. Maar er vielen geen doelpunten meer, met vaak een slordige afwerking en het soms gaan voor eigen succes als voornaamste oorzaken.

FC Utrecht O17 eindigt met deze overwinning achter koploper Feyenoord O17 op een tweede plaats in de najaarscompetitie met 9 winstpartijen, 2 gelijke spelen en 2 verliespartijen. Een prestatie die smaakt naar meer. En daar gaat de selectie na de winterstop dan ook alles aan doen. Mede namens hen en de staf, wenst je verslaggever een ieder heel fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en tot in 2020 langs de lijn: als je dit elftal nog niet heeft zien spelen dan moet je beslist eens komen kijken.

FC Utrecht O17 – Sparta Rotterdam O17 4-0 (3-0)
24. Mees Rijks 1-0
39. Juruël Bernadina 2-0
42. Siep Keulemans 3-0
49. Mees Rijks 4-0