Vier minuten voor het einde van de wedstrijd tussen de nummers één en twee van de eredivisie besliste scheidsrechter Kreeft de wedstrijd. Hij zag als enige een overtreding van Utrecht verdediger Joshua Mukeh en gaf Feyenoord een strafschop. Daar waar het over voetbal moet gaan, ging het na afloop eigenlijk alleen over het feit, dat een topwedstijrd zo'n matige arbitrage toebedeeld krijgt. Want ook de onafhankelijke assistenten blonken uit in het niet zien van cruciale spelsituaties, simpel omdat zij het spel niet bij konden bijbenen.
Op voorhand leek het dus een mooie wedstrijd te worden. De talenten van Utrecht O17 kwamen prima uit de startblokken. Feyenoord werd onder druk gezet en dat resulteerde ook in kansen. Helaas was de laatste pass vanaf vleugelspelers Juruël Bernadina en Mohamed Akharaz net niet goed genoeg om hiervan te profiteren. Na een kwartier spelen werden de ruimtes wat groter en kon Feyenoord onder de druk uitkomen. In die fase lieten de Rotterdammers ook zien, dat zij over veel talent beschikken. Utrecht kon het zich eigenlijk niet permitteren om persoonlijke duels te verliezen. Op het middenveld gebeurde dat te vaak. Feyenoord profiteerde vlak voor rust: een mooie voorzet van de rechterkant werd door spits Ilyas El Moussaoui binnengeschoten: 0-1, hetgeen ook de ruststand was.

Toen Feyenoord na 10 minuten in de tweede helft de 0-2 maakte, leek dat de wedstrijd te beslissen. Maar zoals zo vaak, zit het met de mentale weerbaarheid bij de Utrechters wel goed. Trainer Rudy Jansen bracht twee wissels, ging met twee spitsen spelen en het spel werd wat opportunistischer. Utrecht had geluk dat de arbitrage in een overtreding van Kjeld van den Hoek geen strafschop zag, maar mocht even later wel klagen dat aan de andere kant een duidelijke handsbal binnen de beruchte lijnen door zowel scheidsrechter als assistent over het hoofd werd gezien. Dat terwijl de gehele tribune op Zoudenbalch hoorbaar liet merken, dit wel te hebben geconstateerd. Toch kreeg Utrecht zijn strafschop en ook hier mochten vraagtekens bij worden gezet. Hoe dan ook, spits Dion Versluis schoot de aansluiter binnen. De Domstedelingen voetbalden vanaf dat moment alleen op de vijandelijke helft. En zij kregen ook loon naar werken. Elijah Velland zag zijn goede invalbeurt bekroond met een prima assist en Versluis werkte de gelijkmaker achter Feyenoord keeper Sam Pak. Utrecht wilde daarna wel voor de overwinning gaan en kreeg ook een aantal kansen daarop, maar het liep anders. Feyenoord invaller Dylan Veenvliet benutte het cadeautje van de arbitrage en zorgde voor de Rotterdamse overwinning.

Trainer Rudy Jansen vond een teneergeslagen ploeg na afloop in de kleedkamer: "De jongens zijn erg teleurgesteld. Ik vind ook dat we minimaal een gelijkspel verdienden. We speelden een prima eerste kwartier en de tweede helft hebben we de grootste tijd op de helft van Feyenoord gespeeld. We hebben echter geen geluk gehad met de arbitrage. Aan de andere kant moeten we niet vergeten, dat we ons vandaag definitief hebben geplaatst voor de kampioenscompetitie na de winterstop. Ik heb de jongens dan ook voorgehouden dat we dan weer opnieuw beginnen en nog twee keer tegen Feyenoord spelen en die wedstrijden zijn veel belangrijker om mee te doen voor een goede eindstand".

Ja natuurlijk, we waren bijna vergeten, dat de doelstelling van de eerste seizoenshelft ondanks de nederlaag, maar dank zij de andere uitslagen, gehaald is. Utrecht kan niet meer worden ingehaald voor een plaats bij de eerste acht en gaat daardoor met de andere zeven ploegen na de winterstop uitmaken wie er kampioen van Nederland wordt. Vorig seizoen werd FC Groningen landskampioen, en Utrecht is eerder (2015, red.) landskampioen geweest, dus kansen volop voor de talenten van Jansen.

Om de eerste seizoenshelft af te sluiten zijn er nog twee competitiewedstrijden te gaan. A.s. zaterdag gaat O17 op bezoek in Twente en daarna op 14 december speelt de ploeg thuis tegen Sparta Rotterdam, aanvang zoals te doen gebruikelijk 14.30.

"38 0-1 Ilyas El Moussaoui
"50 0-2 Mimeirhel Benita
"55 1-2 Dion Versluis (strafschop)
"76 2-2 Dion Versluis
"86 2-3 Dylan Veenvliet (strafschop)

Opstelling FC Utrecht O17: Mikki van Sas, Ky-mani van Gonter, Joshua Mukeh, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek, Siep Keulemans, Juruël Bernadina, Imanuel Bonsu, Dion Versluis, Stan Wassenaar ("56 Mees Rijks), Mohamed Akharaz ("56 Elijah Velland).