FC Utrecht laat zich verrassen door RKC Waalwijk

01 december 2019

Domstedelingen in Stadion Galgenwaard onderuit tegen hekkensluiter: 0-1.

FC Utrecht heeft zich vanmiddag (zondag) laten verrassen door RKC Waalwijk. De Domstedelingen konden niet voorkomen dat de drie punten werden meegenomen door de Brabantse hekkensluiter: 0-1.

De bal zo halverwege de helft van FC Utrecht, middenvelder Clint Leemans die de situatie inschat. De door RKC Waalwijk gehuurde voetballer van PEC Zwolle krult het speeltuig voor het doel en daar torent Melle Meulensteen boven alle Utrechters uit. De verdediger, uit de opleiding van Manchester United, kopt raak: 0-1. De tweede helft is dan halverwege en FC Utrecht weet dat het uit een ander vaatje moet tappen in het laatste kwart van de partij om aan het duel met de hekkensluiter geen averij over te houden.

Waalwijkers blijven overeind
Drie aanvallend ingestelde spelers worden gebracht voor het laatste kwart van de match: Václav Černý (voor Jean-Christophe Bahebeck), Simon Makienok (voor Joris van Overeem) en Patrick Joosten, als vervanger van Gyrano Kerk. Maar ook met die drie verse krachten lukt het de Utrechters niet het RKC Waalwijk écht moeilijk te maken. Jawel, kansjes komen er. Maar de Brabanders blijven relatief eenvoudig overeind. Doelman Etienne Vaessen moet enkele keren handelend optreden, maar wordt amper tot een uiterste krachtinspanning gedwongen.

Schoten volop
In de eerste helft wordt FC Utrecht met regelmaat gevaarlijk via de over de linkerflank opkomende Leon Guwara. De linksback kiest afwisselend voor schoten en voorzetten, maar in de eindfase valt de bal telkens net niet goed voor de rood-witten. In aanvallend opzicht produceert FC Utrecht in de eerste helft schoten via Guwara (over), Van Overeem (over), Adam Maher (over) en andermaal Maher (naast). Na de break zijn er ook schietkansen voor onder anderen Guwara, Bahebeck, Maher, Makienok, Sander van de Streek, Sean Klaiber, Joosten en een kopkans voor Justin Hoogma; maar de scherpte, wat venijn en een portie fortuin ontbreken in de afronding. 

Volgende partij: FC Groningen-uit
Voor FC Utrecht is het nu zaak de rug te rechten in aanloop naar de wedstrijd van zondag. Dan gaat de ploeg van trainer/coach John van den Brom op bezoek bij FC Groningen. De kaartverkoop voor die partij is in volle gang. De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zondag 22 december. Die dag komt Feyenoord op bezoek in Stadion Galgenwaard en ook voor die match zijn tickets reeds verkrijgbaar.

FC Utrecht - RKC Waalwijk 0-1 (0-0)
69. Melle Meulensteen 0-1

Gele kaarten: Simon Gustafson, Sean Klaiber, Justin Hoogma (FC Utrecht), Sylla Sow (RKC Waalwijk). 

Toeschouwers: 18.103.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher, Joris van Overeem (73. Simon Makienok), Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (77. Patrick Joosten), Jean-Christophe Bahebeck (66. Václav Černý).

Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Hannes Delcroix, Saïd Bakari; Daan Rienstra (88. Ingo van Weert), Stijn Spierings, Clint Leemans; Darren Maatsen (67. Anas Tahiri), Dylan Vente (81. Mario Bilate), Sylla Sow.