FC Utrecht klopt FC Groningen

08 december 2019

Drie punten gaan mee de bus in.

In een zwaarbevochten wedstrijd tegen FC Groningen weet FC Utrecht vandaag (zondag) aan het langste eind te trekken. Door een doelpunt van Bart Ramselaar, tien minuten voor tijd, nemen de Domstedelingen de drie punten mee naar huis.

Nog tien minuten te gaan bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen. De tussenstand op dat moment? Nog steeds 0-0. Gejuicht is er nog niet in Groningen, maar daar komt verandering in op het moment dat Gyrano Kerk besluit om zijn directe tegenstander Ajdin Hrustić te passeren. De pijlsnelle aanvaller behoudt vervolgens ook nog het overzicht en ziet de ingevallen Bart Ramselaar aankomen sprinten. De middenvelder van FC Utrecht prikt de bal bij de eerste paal binnen en zorgt daarmee ook gelijk voor de eindstand: 0-1!

Spaarzame kansen
En dat doelpunt van Ramselaar is van een heel groot belang. Zoveel mogelijkheden krijgt FC Utrecht vandaag niet om de score te openen. De grootste kans krijgen de Domstedelingen in de openingsfase van de wedstrijd. Sean Klaiber geeft dan mooie keurige steekpass op Simon Gustafson. De Zweed loopt één-op-één richting Sergio Padt, maar de doelman weet de inzet van Gustafson te keren. Ook de schoten van Adam Maher, Gyrano Kerk en Václav Černý weten het net niet te doen bollen.

Paes
Doelman Maarten Paes speelt vandaag een belangrijke rol in de overwinning op FC Groningen. De goalie van FC Utrecht zorgt met een aantal prachtige reddingen ervoor dat hij zijn doel schoon houdt. Vooral bij de poging van Deyovaisio Zeefuik kijken de mensen in het Hitachi Capital Mobility Stadion met verbazing hoe Paes het schot nog weet te keren. De poging van Zeefuik wordt namelijk van richting veranderd, maar de doelman zorgt met een katachtige redding ervoor dat de Groningers vandaag niet tot scoren komen.

Directe concurrenten
Voor FC Utrecht staat deze week in het teken van belangrijke wedstrijden tegen directe concurrenten. Vandaag nam de ploeg van trainer/coach John van den Brom het op tegen FC Groningen, volgende week zondag komen de Domstedelingen wederom in actie tegen een belangrijke tegenstander: Heracles Almelo. De Almeloërs staan momenteel achtste in de Eredivisie en spelen vanmiddag een duel met Sparta Rotterdam.

FC Groningen – FC Utrecht 0-1 (0-0)
81. Bart Ramselaar 0-1

Gele kaarten: Ajdin Hrustić (FC Groningen), Azor Matusiwa (FC Groningen), Joris van Overeem (FC Utrecht)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 18.741

Scheidsrechter: Kevin Blom

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Deyovaisio Zeefuik, Samir Memišević, Ko Itakura, Django Warmerdam; Ajdin Hrustić, Azor Matusiwa, Ahmed El Messaoudi (46. Gabriel Gudmundsson), Ramon Pascal Lundqvist (80. Mo El Hankouri); Joel Asoro, Kaj Sierhuis (70. Charlison Benschop)

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Joris van Overeem, Adam Maher, Sander van de Streek (78. Jean-Christophe Bahebeck), Simon Gustafson; Václav Černý (69. Bart Ramselaar), Gyrano Kerk (88. Giovanni Troupée)