FC Utrecht Kerstdiner: 200 keer genieten

11 december 2019

'Alleen is maar alleen. Daarom is het zo geweldig dat deze avond wordt georganiseerd!'

Onvergetelijk. Zo mag je editie 2019 van het FC Utrecht Kerstdiner gerust noemen. In Stadion Galgenwaard genoten vanavond (woensdag) 200 ouderen uit 12 verschillende gemeenten uit de provincie Utrecht onder meer van optredens, heerlijke gerechten, lekkere drankjes en niet op de laatste plaats: elkaars gezelschap.

Of er wordt meegezongen? Natuurlijk! En niet een beetje mompelend of binnensmonds, nee: uit volle borst! Als Ronnie Tober zijn kraker ‘Breng die rozen naar Sandra’ ten gehore brengt in de Van der Lindenzaal in Stadion Galgenwaard, blijkt dat zijn hit uit 1979 dan weliswaar al de nodige jaren oud is, maar aan populariteit niets heeft ingeboet. Het optreden van de artiest uit Bussum is één van de hoogtepunten van editie 2019 van het FC Utrecht Kerstdiner. Tijdens het grootste kerstdiner van Midden-Nederland ontvangt FC Utrecht 200 ouderen uit 12 verschillende gemeenten in de provincie Utrecht. Aan het Herculesplein zijn ouderen uit de gemeenten Utrecht, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Bunnik, Zeist, Vijfheerenlanden, Stichtse Vecht, Wijk bij Duurstede, Woerden, Amersfoort en De Bilt van de partij. En zij genieten volop.

Van optredens, bijvoorbeeld. Niet alleen de al genoemde Tober beklimt het podium, ook de zingende militair Dennis Kroon staat op de planken, net als het duo Dick de Witte & Conny Vink. Alsof dat alles nog niet indrukwekkend genoeg is, neemt ook burgemeester Jan van Zanen van Utrecht het woord. Hij heeft een kerstboodschap voor alle aanwezigen bij de derde editie van het kerstdiner van FC Utrecht. ‘Alleen is maar alleen’, aldus Van Zanen. ‘En daarom is het zo geweldig dat dit vanavond wordt georganiseerd!’

En dan al dat lekkers. Worst, kaas en nootjes bij binnenkomst. Een voorgerecht van champignons in mosterdsaus met uitgebakken spekjes en botertoast. Het hoofdgerecht? Parelhoen met seizoensstamp, een kletskopje van oude kaas en dragon jus. Het toetje – de spelers van FC Utrecht fungeren onder meer als obers, deze avond – smaakt zo mogelijk nog lekkerder dan het klinkt: karameldelice met karamelfrangelicosaus en noten en tot slot, bij de koffie en thee ter afsluiting, heerlijke roomboterkoekjes van Bakkerij Blom. Enfin; puur genieten, elke gang opnieuw.

Als een zalige avond ten einde is gekomen, staan de touringcars voor de hoofdentree van Stadion Galgenwaard alweer klaar om de ouderen terug naar huis te brengen. Met een brede glimlach op het gezicht, een mooie goodiebag ter aandenken in de hand en een goed gemoed keren de 200 gasten van FC Utrecht huiswaarts. Om maar met Ronnie Tober af te sluiten: ’t Leven kon niet mooier zijn.’

Editie 2019 van het FC Utrecht Kerstdiner werd mede mogelijk gemaakt door Appalti, Arti’70, a.s.r., Blygold, Buchen BV, Douwe Egberts, FCU Voetbalschool, Henri & Herman, John West, Jordi Transport, ROC Midden Nederland, Schoonderbeek, Stern Groep, SupportersVereniging FC Utrecht, The Valley, Vegro en Zorg van de Zaak.