FC Utrecht Business Club Team keert tevreden terug uit Almelo

16 december 2019

In het winderige Almelo trad het FC Utrecht Business Club Team gisteren (zondag) aan tegen het zakelijk elftal van Heracles Almelo. In de schaduw van Erve Asito kregen de Domstedelingen in de allerlaatste seconde een doelpunt tegen, waarmee de zwart-witten een 3-3 eindstand op het scorebord zetten. De spannende wedstrijd van het team van trainer/coach John van den Brom werd vervolgens vanaf de Business Tribune bekeken en uiteindelijk kon er toch nog een overwinning worden gevierd.

Hecht team
Trainer Gert Kruys van het Business Club Team had een brede selectie tot zijn beschikking. De animo onder leden van FC Utrecht Business om deel te nemen aan de zakelijk wedstrijden is groot dit seizoen. ‘Natuurlijk staat het voetballen centraal, maar daarnaast zijn deze dagen ook hartstikke leuk om andere Business Club Leden beter te leren kennen’, zegt Gert Kruys. ‘We hebben een hecht team met voetballers die er elke wedstrijd bij zijn en daarnaast zijn er ook veel nieuwe leden die graag een keer spelen in het rood-wit van de FC’.

Nieuwe trainingspakken
Voorafgaand aan de wedstrijd ontvingen alle voetballers een eigen FC Utrecht-trainingspak, waardoor de selectie op wedstrijddagen goed voor de dag komt. Business Club Leden Business Data Challengers, De Jongens van HR, The Valley en Westers Automatisering sponsorden deze trainingspakken.

Helaas zorgde de uitreiking van de pakken voor enige vertraging waardoor de warming-up rommelig verliep en het FC Utrecht Business Team binnen de kortste keren tegen een 1-0 achterstand aan keek. De equipe van Gert Kruys wist zich te herpakken en wist na enkele prachtige aanvallen drie knappe doelpunten te maken, waarmee men zich een 3-2 voorsprong verschaften. Olaf van der Peijl (Only for Men), Tommie van Alphen (FC Utrecht Business) en debutant Michael van Dongen (Smart Expo Solutions) kwamen met hun naam op het scoreformulier. In de allerlaatste seconden kregen de gastheren nog een laatste kans op de gelijkmaker en helaas had de spelmaker zijn vizier op scherp en schoot hij deze kiezelhard in de kruising: 3-3.

Scoren bij debuut
Ondanks het gelijkspel keek Michael van Dongen terug op een geslaagde dag: ‘Gaaf om mijn debuut te maken in het Business Club Team van de FC en daarbij ook nog eens direct te scoren. Het was een gezellige dag waarbij ik als nieuw lid direct veel contacten heb opgedaan!’

Na afloop van de eigen wedstrijd genoot het team van een dinerbuffet in de Business Club van Heracles Almelo. Vanaf de Business Tribune klonk vervolgens driemaal het ‘úúúúú’ uit de kelen van de Business Club Leden bij de doelpunten van Bart Ramselaar (twee keer) en Gyrano Kerk die zorgden dat de drie belangrijkste punten van de dag meegingen naar Utrecht. In de nieuwe polo’s werd ter afsluiting van een mooie dag een teamfoto gemaakt en keerde iedereen tevreden terug naar de Domstad.

Zondag 2 februari: uitwedstrijd tegen VVV-Venlo
Op zondag 2 februari staat het volgende duel voor het team van Gert Kruys op het programma. Op het kunstgras van Covebo Stadion – de Koel is VVV-Venlo dan de tegenstander. Inschrijven kan vanaf begin januari, houd hiervoor de communicatie-kanalen van FC Utrecht Business in de gaten.

Nog geen lid van de FC Utrecht Business Club? Kijk dan op https://www.fcutrecht.nl/business/halveseizoenkaart naar de mogelijkheden en wellicht schittert u de volgende keer zelf in het rood-wit van de FC!