FC Utrecht bekert verder

19 december 2019

Domstedelingen verslaan FC Groningen in Hitachi Capital Mobility Stadion: 0-1.

FC Utrecht heeft zich ten koste van FC Groningen geplaatst voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. De Domstedelingen wonnen vanavond (donderdag) in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 0-1. Invaller Issah Abass ontpopte zich tot matchwinner.

Een onvervalste poeier is het. Snoeihard neemt Mo El Hankouri in de slotfase van de spannende bekerpot FC Groningen - FC Utrecht de bal op z’n slof. Maarten Paes? Die maakt de knal van de jeugdinternational van Nederland én Marokko met een katachtige reflex onklaar. Een paar minuten later steelt Paes opnieuw de harten van de 514 meegereisde FC Utrecht-supporters. Als breekijzer Romano Postema plots vrij voor hem opduikt, houdt de sluitpost z’n koppie erbij en keert hij de inzet van de spits. De nul blijft daardoor op het bord.

Abass matchwinner
Op dat bord staat op dat moment ook al een ‘1’. Die staat achter FC Utrecht genoteerd, dankzij een doelpunt halverwege de tweede helft. Na een mooie dieptepass van Sander van de Streek behoudt Gyrano Kerk het overzicht en speelt hij de bal goed voor het doel, precies op de plek waar Issah Abass opduikt. De Ghanese invaller geeft de bal het laatste zetje en beslist daarmee, zo blijkt een minuut of 25 later, de partij: 0-1.

Weer 0-1 winst in Groningen
FC Utrecht wint zodoende voor de tweede keer in een tijdsbestek van anderhalve week met het kleinste verschil in het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen, dat in de bekerclash in de eerste helft een veldoverwicht heeft, maar op twee dotten van kansen in de slotfase van de match na maar weinig voor echt gevaarlijke situaties zorgt voor de goal van Paes.  

Zaterdag loting
De zege op de Groningers zorgt ervoor dat FC Utrecht zaterdag weer de koker in gaat. Die dag wordt, live te zien op FOX Sports, niet alleen voor de achtste finale geloot, maar ook direct voor de rondes die volgen. 

Zondag de laatste match van 2019 voor FC Utrecht
En nu? Nu op naar de allerlaatste wedstrijd van FC Utrecht in het kalenderjaar 2019. De Domstedelingen spelen zondag thuis tegen Feyenoord. Tickets voor de kraker in Stadion Galgenwaard zijn nog tot en met zaterdagavond verkrijgbaar. Tik op tijd ‘n kaartje op de kop via INTERNET of in de FC Utrecht Fanshop! 

FC Groningen - FC Utrecht 0-1 (0-0)
68. Issah Abass 0-1

Gele kaarten: Mike te Wierik, Kaj Sierhuis (FC Groningen), Issah Abass (FC Utrecht).

Toeschouwers: onbekend.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Deyovaisio Zeefuik, Samir Memisevic, Mike te Wierik (79. Romano Postema), Django Warmerdam; Azor Matusiwa, Ajdin Hrustic (84. Daniël van Kaam), Mo El Hankouri; Ramon Pascal Lundqvist (72. Ahmed El Messaoudi), Kaj Sierhuis, Joel Asoro.

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Joris van Overeem, Adam Maher, Sander van de Streek, Simon Gustafson (85. Rico Strieder); Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck (63. Issah Abass).