Contract Maarten Paes opengebroken en verlengd

13 december 2019

Sluitpost (21) tot medio 2023 vastgelegd door FC Utrecht.

Het FC Utrecht-contract van keeper Maarten Paes is opengebroken en verlengd. De 21-jarige doelman ligt daardoor nu tot medio 2023 vast bij FC Utrecht, dat bovendien een optie heeft op het verlengen van het nieuwe contract met nog één seizoen.

In de zomer van 2018 kwam Paes over van NEC, waarvoor hij op dat moment zes seizoenen had gespeeld. Voordat hij instroomde in de academie van de Nijmegenaren, speelde hij voor vv Union in Malden. Pas op relatief late leeftijd verruilde Paes daar een plek in de spits voor een kans onder de lat. Dat bleek een voltreffer.

Bij FC Utrecht werkte Paes zich in relatief korte tijd op tot eerste doelman. De Gelderlander is daarnaast de vaste keeper van Jong Oranje, dat bezig is aan een feilloze EK-kwalificatiereeks.

“De ontwikkeling van Maarten gaat snel. Hij werkt er keihard voor”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Hij heeft een geweldig karakter en combineert dit met keeperstalent. We zijn erg gelukkig dat we zijn contract hebben verlengd en daarmee het vertrouwen naar de toekomst uitspreken naar elkaar.”