Contract Eros Maddy opengebroken en verlengd

23 december 2019

Aanvaller (18) ligt nu tot medio 2022 vast bij FC Utrecht.

Het contract van flankspits Eros Maddy uit Woerden is door FC Utrecht opengebroken en verlengd. De 18-jarige jeugdinternational ligt daardoor nu tot medio 2022 vast in de Domstad. In de nieuwe overeenkomst van Jong FC Utrecht-voorhoedespeler Maddy is bovendien een optie op verlenging van de samenwerking met nog een seizoen opgenomen.

Jeugdinternational Maddy verruilde de academie van Sparta Rotterdam in 2014 voor die van Ajax, waar hij vorig seizoen voornamelijk in de O19 uitkwam. Daarnaast speelde Maddy twee Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden met Jong Ajax, waarin toevalligerwijs in beide gevallen Jong FC Utrecht de tegenstander was. Ten tijde van Maddy’s overstap naar de Domstad was het de insteek dat hij zijn wedstrijden ging spelen in FC Utrecht O19 en zou trainen met Jong FC Utrecht. De praktijk pakte anders uit: Maddy verwierf direct een basisplaats in de beloftenploeg van de Utrechters en is in het team van René Hake deze eerste seizoenshelft een vaste waarde gebleken.

“Eros is bloedsnel en zeer gedreven”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht de aanvaller. “Hij is goed in de snelle omschakeling, maar kan ook een man uitspelen rondom het strafschopgebied. Eros is gezien zijn leeftijd nog een O19-speler, maar doet wekelijks mee bij Jong FC Utrecht. Hij is een aanvaller met bijzonder veel groeimarge. We hebben veel vertrouwen in een succesvolle toekomst samen.”