Beloften sluiten 2019 af met Go Ahead Eagles-thuis

20 december 2019

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

De beloftenploeg van FC Utrecht komt vanavond (vrijdag) voor het laatst dit kalenderjaar in actie. De ploeg van trainer/coach René Hake kruist op Sportcomplex Zoudenbalch de degens met Go Ahead Eagles. De Keuken Kampioen Divisie-partij begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht is bezig aan, dat staat als een paal boven water, de sterkste seizoenshelft die het ooit speelde sinds het toetrad tot de Eerste Divisie. De ploeg van Hake verzamelde tijdens de heenronde van de competitie liefst 28 punten; dat zijn er meer dan er in de totale jaargangen 2018/2019 (23 punten) en 2017/2018 (27 punten) werden gepakt. De volgende stip aan de horizon? De kaap van 37 punten; het aantal dat in de jaargang 2016/2017 werd verzameld door Jong FC Utrecht.

De boot in
Zo sterk als de Utrechtse talentenformatie dit seizoen voor de dag komt in de Keuken Kampioen Divisie, zo moeizaam verging het de Domstedelingen eerder deze jaargang tegen Go Ahead Eagles. In Deventer gingen de Utrechters met 4-0 de boot in tegen de Eagles, die in het laatste kwart met een man meer speelden en in die fase verzuimden de score nog verder op te voeren.

Slechts drie punten verschil
Met inmiddels negentien partijen op de teller dit seizoen is het verschil tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles echter beduidend kleiner dan de uitslag van het eerdere onderlinge treffen doet vermoeden. Op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst staan de Utrechters op de achtste plek, slechts twee plekken en drie punten onder Go Ahead Eagles. Geen ploeg speelde dit seizoen tot nu toe zo vaak gelijk als de Eagles, die slechts twee partijen verloren; alleen nummer drie De Graafschap verloor minder vaak (één keer). Kortom: taaiere tegenstanders dan Go Ahead Eagles kom je in de Keuken Kampioen Divisie zelden tegen. Eerder deze week baarden de Deventer voetballers opzien in de TOTO KNVB Beker, door in Enschede met 2-5 van FC Twente te winnen.

Aftrap om 20.00 uur, Zoudenbalch om 19.00 uur open
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles begint vanavond (vrijdag) op Zoudenbalch om 20.00 uur. De poorten gaan aan de Koningsweg om 19.00 uur open. Niet van de partij? Volg dan het live verslag van de wedstrijd via het Twitterkanaal van FC Utrecht. Flitsen van de partij zijn bovendien te zien in het schakelprogramma van FOX Sports.