FC Utrecht won vorig seizoen op eigen veld met 3-2 van Feyenoord. De Utrechters, toen nog onder leiding van Dick Advocaat, pakten de volle buit dankzij een treffer van Timo Letschert, diep in blessuretijd.

De laatste keer dat FC Utrecht opeenvolgende thuispartijen met Feyenoord won in de Eredivisie, was in 2005 en 2006; 3-1 en 2-1.

FC Utrecht is nu 3 thuispartijen op rij ongeslagen tegen Feyenoord. Daarvan wonnen de Utrechters 1, en logischerwijs werd het dus 2 keer gelijk. De laatste keer dat Feyenoord in Stadion Galgenwaard won, was op 28 februari 2016. Feyenoorder Dirk Kuyt, oud-speler van FC Utrecht, maakte toen de winnende goal namens de Rotterdammers.

Feyenoord is ongeslagen in de laatste 6 Eredivisiepartijen die het speelde, sinds de 4-0 nederlaag tegen Ajax. Dat was de laatste wedstrijd onder Jaap Stam als oefenmeester.

Eerder dit seizoen speelde FC Utrecht in De Kuip gelijk tegen Feyenoord. Het werd 1-1. Issah Abass maakte de Utrechtse goal.

Feyenoord won 1 van de laatste 6 uitpartijen die het in de Eredivisie speelde. Dat was in Venlo tegen VVV: 1-3.

De laatste keer dat FC Utrecht ongeslagen bleef tegen Feyenoord in een Eredivisieseizoen was in de jaargang 2014/2015. In Rotterdam wonnen de Utrechters toen met 1-2 en op eigen veld werd het toen 0-0.

John van den Brom won zijn beide vorige thuisduels met Dick Advocaat in de Eredivisie: 2-1 met AZ tegen Sparta Rotterdam op 24 februari 2018 en 3-0 met AZ tegen FC Utrecht op 19 januari 2019.

FC Utrecht staat halverwege de competitie op plek 5 met 29 punten. Vorig seizoen stond FC Utrecht halverwege 1 plek hoger, ondanks het feit dat het toen 1 punt minder had verzameld.

De laatste keer dat FC Utrecht na afloop van de eerste competitiehelft op 29 punten stond, eindigde de ploeg uit de Domstad op plek 5 van de Eredivisie.

Gyrano Kerk is topscorer van FC Utrecht met 6 goals en bereidde bovendien 5 doelpunten voor. Hij is bij bijna dubbel zoveel goals direct betrokken als iedere andere teamgenoot; Simon Gustafson volgt met betrokkenheid bij 6 treffers; 3 zelf gescoord en 3 voorbereid.

Steven Berghuis is halverwege de competitie gedeeld topscorer in de Eredivisie met 11 goals. Vorig seizoen maakte Berghuis er in totaal 12 in de Eredivisie.

Kerk (10 assists in 2019) kan de eerste FC Utrecht-speler met minstens 11 Eredivisie-assists worden in 1 kalenderjaar sinds Dave van den Bergh in 2002.

Yassin Ayoub maakte in de zomer van 2018 de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord. Voor de Domstedelingen speelde hij in totaal 146 competitieduels.

Jens Toornstra verruilde FC Utrecht in 2015 voor Feyenoord. Toornstra speelde 48 keer in de Eredivisie namens FC Utrecht.

Dick Advocaat kwam als voetballer tot 39 Eredivisieduels in het shirt van FC Utrecht. Hij was in 29 Eredivisiewedstrijden trainer van de FC uit de Domstad.

Simon Gustafson en Adam Maher staan op scherp bij FC Utrecht.