Al 80 keer speelden FC Utrecht en FC Groningen tegen elkaar in de Eredivisie. De balans slaat door in Utrechts voordeel: de Domstedelingen wonnen 32 duels, de Groningers 25. Het werd ook 23 maal gelijk.

Over gelijke spelen gesproken: de laatste 3 ontmoetingen tussen beide ploegen eindigden in een remise. Alleen van 2001 tot en met 2003 speelden FC Utrecht en FC Groningen 4 keer op rij gelijk tegen elkaar in de Eredivisie.

FC Utrecht heeft 4 Eredivisieduels op rij niet gewonnen van FC Groningen. Die serie behelst 1 nederlaag en 3 remises. De laatste keer dat FC Utrecht 5 wedstrijden op rij niet won van de Groningers, was van 2008 tot en met 2010: 2 nederlagen en 3 gelijke spelen.

De laatste zege van FC Utrecht op FC Groningen dateert van 25 februari 2017. Halverwege stond het die dag nog 2-0 voor de Groningers, maar na rust stelden de Utrechters orde op zaken: Sébastien Haller, Giovanni Troupée en Yassin Ayoub vonden het net en daardoor won FC Utrecht in Groningen: 2-3.

Vorig seizoen werd het 1-1 toen FC Utrecht in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen FC Groningen speelde. Sander van de Streek scoorde de 0-1, Ahmad Mendes Moreira maakte de 1-1. Die laatste treffer viel toen FC Utrecht nog met tien man op het veld stond nadat Simon Gustafson een rode kaart kreeg.

FC Groningen verloor afgelopen weekend met 1-0 bij Fortuna Sittard, waarmee een einde kwam aan een reeks van 6 Eredivisiewedstrijden zonder nederlaag voor de noorderlingen.

FC Utrecht verloor de laatste 3 Eredivisiepartijen die het speelde. De laatste keer dat FC Utrecht 4 maal op rij verloor in de Eredivisie was tussen december 2018 en februari 2019.

FC Utrecht leed de afgelopen 3 speelronden net zoveel nederlagen als in alle voorgaande 12 Eredivisiepartijen van dit seizoen bij elkaar.

Alleen Ajax (46), AZ (43) en PSV (38) verzamelden dit kalenderjaar op eigen veld meer punten dan FC Groningen: 37 stuks.

FC Utrecht kwam in de voorgaande 3 Eredivisiematchen niet tot scoren. De ploeg staat 277 speelminuten droog. De laatste keer dan FC Utrecht in 4 Eredivisiewedstrijden op rij niet scoorde, was van februari tot april 2009. Toen was dat een reeks van 7 duels.

Jean-Christophe Bahebeck maakte op 27 augustus 2017 zijn Eredivisiedebuut uit tegen FC Groningen. De Franse spits scoorde die dag bovendien namens FC Utrecht in Groningen.

FC Groningen won in 2019 al 12 thuiswedstrijden in de Eredivisie. Alleen in 1991 (15 zeges) en 2010 (16 driepunters) boekten de Groningers meer thuiszeges op het hoogste niveau in 1 kalenderjaar.

Alleen AZ maakte dit seizoen meer doelpunten uit standaardsituaties (13) dan FC Utrecht: 12.

FC Groningen hield in 4 van de laatste 5 thuisduels die het speelde de 0. Alleen AZ hield dit seizoen vaker het doel schoon dan de Groningers.

Gyrano Kerk is FC Utrecht’s clubtopschutter. Hij maakte al 5 treffers dit seizoen. Vorig seizoen werd Kerk gedeeld clubtopscorer, toen met 8 goals; net als Van de Streek en Gustafson.

Charlison Benschop, Kaj Sierhuis en Ajdin Hrustic voeren samen het clubtopscorerslijstje aan van FC Groningen. Zij scoorden stuk voor stuk 3 keer dit seizoen.

Bij FC Groningen staat Ko Itakura op scherp. Bij FC Utrecht geldt dat voor Simon Gustafson en Adam Maher.