Niet 1, niet 2, niet 3, maar liefst 4 keer won FC Utrecht afgelopen seizoen van Heracles Almelo. In Utrecht werd het 3-1 (Eredivisie) en 3-0 (play-offs) en in Almelo eindigde het in Utrechts voordeel in 1-5 (Eredivisie) en 0-2 (play-offs).

In elk van die 4 wedstrijden kreeg FC Utrecht een strafschop, in totaal zelfs 5. Simon Gustafson benutte er 4, Riechedly Bazoer maakte er 1.

In Almelo verloor FC Utrecht 1 van de laatste 7 Eredivisiewedstrijden die het er speelde. Dat was op 11 maart 2017, toen een doelpunt van Yassin Ayoub door de ploeg uit Overijssel werd weggepoetst via Brandley Kuwas en Thomas Bruns (2-1).

In alle 15 Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht in Almelo tegen de Heraclieden speelde, slaagden de zwart-witten erin te scoren. In 14 van die partijen vonden de Utrechters ook het net. Dat lukte alleen op 16 september 2006 niet. Toen werd het 3-0 voor Heracles Almelo.

Afgelopen weekend speelde FC Utrecht ook al een uitmatch. Toen werd met 0-1 gewonnen bij FC Groningen. Met dat doelpunt, gescoord door Bart Ramselaar, kwam een einde aan een reeks van 3 nederlagen en een periode van 357 minuten zonder treffer.

De laatste 5 Eredivisiethuiswedstrijden die Heracles Almelo speelde, werden door het team van Frank Wormuth stuk voor stuk gewonnen. Het doelsaldo in die partijen liegt er bepaald niet om: 20 goals voor, 2 treffers tegen.

Een belangrijk aandeel in die doelpuntenproductie heeft Cyriel Dessers. De voormalig spits van FC Utrecht is momenteel met 11 treffers niet alleen clubtopscorer van Heracles Almelo, maar bovendien samen met Donyell Malen van PSV gedeeld topscorer van de Eredivisie.

FC Utrecht maakte 6 doelpunten via invallers dit seizoen. Alleen PSV (7) en Ajax (9) deden dat vaker.

Dessers maakte 9 van zijn 11 doelpunten in thuiswedstrijden. Hij scoorde tenminste 2 keer in de laatste 2 thuisduels van Heracles Almelo (3 keer tegen VVV-Venlo en 2 keer tegen ADO Den Haag). Nog nooit eerder scoorde een Heraclied meerdere goals in 3 opeenvolgende thuiswedstrijden in de Eredivisie.

Gyrano Kerk (10 doelpunten voorbereid) kan de eerste FC Utrecht-speler worden met minstens 11 Eredivisie-assists in 1 kalenderjaar sinds Dave van den Bergh in 2002 (12).

Adrián Dalmau, met 13 stuks, is de enige Heraclied die vaker scoorde in 1 seizoenshelft in de Eredivisie dan Dessers, die nu dus op 11 doelpunten staat. Dalmau is sinds afgelopen zomer speler van FC Utrecht.

Mauro Júnior scoorde in elk van de laatste 3 thuiswedstrijden van Heracles Almelo in de Eredivisie. Vorig seizoen scoorden Kristoffer Peterson – inderdaad: ex-FC Utrecht – en Dalmau 4 thuisduels op rij in de Eredivisie namens de Almeloërs.

Verdediger Justin Hoogma van FC Utrecht speelde 36 Eredivisiewedstrijden voor Heracles Almelo. Scoren deed de achterhoedespeler daarin niet.

De laatste keer dat Heracles Almelo op eigen veld punten verspeelde in de Eredivisie was op 24 augustus. Toen werd het 1-1 tegen Vitesse.

Trainer/coach John van den Brom van FC Utrecht won als oefenmeester 11 keer van Heracles Almelo in de Eredivisie, meer dan tegen elke andere ploeg.

Bij FC Utrecht staan Simon Gustafson en Adam Maher op scherp. Bij de Heraclieden geldt dat voor Orestis Kiomourtzoglou, Robin Pröpper en Silvester van der Water.