Zineddine Bourebaba naar FC Utrecht

12 augustus 2019

Middenvelder (16) komt over van AS Monaco en sluit per direct aan bij FC Utrecht O19.

FC Utrecht heeft zich verzekerd van de diensten van Zineddine Bourebaba. De 16-jarige middenvelder komt over van AS Monaco en heeft in de Domstad een contract voor twee jaar met een optie op een verlenging van die verbintenis met één seizoen getekend. Het Franse talent sluit per direct aan bij de Onder 19-selectie van de Utrechters

Bourebaba maakt transfervrij de overstap van de Monegasken naar de Domstedelingen. “Vanuit ons Franse netwerk is Zineddine bij ons op de radar gekomen. Hij heeft op onze trainers en scouts indruk gemaakt tijdens zijn stages in Utrecht en toonde zich een speler die sterk is aan de bal en een goed gevoel heeft voor het kiezen van de juiste positie in het veld”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht.

“Zineddine is een intelligente speler, die het spel fantastisch leest”, vervolgt Zuidam. “Hij beschikt over een goede steekpass en behoudt op het veld het overzicht. We zijn overtuigd van zijn potentie en gaan er alles aan doen hem zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.”