Worldwide: Sterrenstatus voor Van Kippersluis

28 augustus 2019

Deze week in FC Utrecht Worldwide: Van Kippersluis waant zich filmster, Haller heeft visitekaartje af, Duplan debuteert.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een filmsterrenontvangst voor Kevin van Kippersluis in Indonesië, Sébastien Haller geeft met twee Premier League-goals zijn visitekaartje af, de eerste speelminuten van Édouard Duplan in Naaldwijkse dienst en nog veel meer!

Natuurlijk, de fanatieke volgers van de Keuken Kampioen Divisie kennen hem wel: Kevin van Kippersluis. Maar voor veel Nederlandse voetballiefhebbers zal de naam van de voormalig jeugd- en beloftenteamspeler van FC Utrecht toch niet direct een belletje doen rinkelen. In Indonesië is dat inmiddels heel anders. Daar heeft Van Kippersluis vorige week een contract getekend bij Persib Bandung. En dat is een club zo immens groot, dat je daarvan vanuit Nederland amper een voorstelling kunt maken. En de spelers van die club? Die groeien in een mum van tijd uit tot absolute sterren. Zo ook Van Kippersluis.

Kevin van Kippersluis glundert tijdens zijn presentatie bij Persib Bandung. Foto: PERSIB.co.id/Amandeep Rohimah

De aanvaller, goed voor in totaal 170 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden, werd bij zijn nieuwe club als een held gepresenteerd. “Ik ben onthaald als een ware filmster”, zei hij in Noordhollands Dagblad over zijn receptie bij de topclub, die op Facebook meer dan het dubbele aantal ‘likes’ heeft als alle Nederlandse Eredivisieclubs bij elkaar. Bij de persconferentie die was gepland om Van Kippersluis voor te stellen, waren meer dan 150 journalisten van de partij. De verwachtingen in het voetbalgekke Indonesië zijn hoog. Van Kippersluis moet er, samen met zijn ploegmakkers, voor zorgen dat Persib zo snel mogelijk hoger in het klassement van de Indonesische Liga 1 komt te staan. Want een rol in de middenmoot, dat is maar niets voor een club zo gigantisch groot en populair als de zevenvoudig kampioen uit West-Java.

Kevin van Kippersluis baant zich samen met landgenoot Nick Kuipers een weg door een enthousiaste Indonesische menigte. Foto: PERSIB.co.id/Gregorius Aditya

Haller geeft visitekaartje af
De Engelse voetballiefhebbers die ‘m nog niet kenden, kennen hem sinds afgelopen weekend zonder twijfel: Sébastien Haller. De Franse oud-spits van FC Utrecht, die deze zomer van Eintracht Frankfurt naar West Ham United overstapte, drukte zijn stempel op de Londense stadsderby die hij met zijn team speelde tegen Watford. Haller maakte met twee doelpunten letterlijk en figuurlijk het verschil (1-3). Iets minder in de schijnwerpers, maar niet minder belangrijk voor zijn team was afgelopen week Myenty Abena. De door FC Utrecht opgeleide verdediger, die tegenwoordig in Slowakije speelt, maakte in de blessuretijd van de Europa League play-off met Slovan Bratislava tegen PAOK Saloniki de 1-0, waardoor Abena’s ploeg nu een prima perspectief heeft op het bereiken van de groepsfase van het toernooi.

Sébastien Haller maakte afgelopen weekend twee goals in de Premier League.

Amrabat aan de slag in Serie A
Middenvelder Sofyan Amrabat is dit seizoen te bewonderen in de Serie A. De international van Marokko, opgeleid door FC Utrecht, wordt door het Belgische Club Brugge verhuurd aan het Italiaanse Hellas Verona. Afgelopen weekend maakte de voormalig voetballer van FC Utrecht al zijn debuut voor zijn nieuwe club. In de wedstrijd tegen Bologna kwam Amrabat kort na de rust in het veld. Ook aanstaande is het debuut van Steve De Ridder voor zijn nieuwe club. De routinier is getransfereerd van Sporting Lokeren naar STVV, ook wel bekend als Sint-Truiden. Over routiniers gesproken: niemand minder dan Édouard Duplan maakte afgelopen weekend zijn eerste speelminuten namens zijn nieuwe club RKVV Westlandia. In Amersfoort verloor het team uit Naaldwijk ondanks de inbreng van de Franse oud-speler van FC Utrecht met 1-0 van Hoogland.

Édouard Duplan debuteerde afgelopen weekend in de Derde Divisie namens RKVV Westlandia.

Volgende week aflevering 51 van FC Utrecht Worldwide!