Van den Brom: 'Tot het uiterste gegaan'

04 augustus 2019

Trainer/coach John van den Brom blikt terug op ADO Den Haag - FC Utrecht.

Een veerkrachtig FC Utrecht was vanavond (zondag) met 2-4 te sterk voor ADO Den Haag. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in het Cars Jeans Stadion in Den Haag en schreef mee met de analyse van trainer/coach John van den Brom.

“We zijn vandaag wederom tot het uiterste moeten gaan om de start van de wedstrijd te boven te komen”, begon Van den Brom zijn betoog in een volle perszaal in de Residentie. “We kregen de wedstrijd weer in handen doordat we twee goede goals maakten. Daar gingen twee tegentreffers aan vooraf, die ontstonden uit standaardsituaties. Daar zat een goede goal bij, en bij een ander doelpunt was er sprake van een dekkingsfout. Daar waren we niet goed bij de les.”

FC Utrecht stond daardoor binnen een half uur met 2-0 achter en had het zwaar op het Zuid-Hollandse kunstgras. “Het agressieve spel van ADO Den Haag, daar konden we moeilijk onderuit komen”, vertelde Van den Brom. “We besloten al heel snel een wissel toe te passen (Issah Abass voor Justin Lonwijk, red.) en te gaan spelen met een echte spits, om wat meer dreiging naar voren te houden. Op dat moment kantelde de wedstrijd en hadden we het geluk dat we nog voor de rust twee goals maakten. Dan ga je mentaal met een voorsprong de rust in, ten opzichte van ADO Den Haag.”

“In de break hamerden we erop dat we met ons voetballend vermogen het verschil moesten maken”, ging Van den Brom verder. “Dat hebben we goed uitgespeeld. Na de teleurstelling van donderdag hebben we ons goed hersteld met een mooie overwinning hier bij ADO Den Haag.”