Strijdend Jong FC Utrecht pakt drie punten

19 augustus 2019

Domstedelingen winnen met 2-1 van TOP Oss.

Jong FC Utrecht heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. Op Sportcomplex Zoudenbalch eindigt het duel met TOP Oss in een 2-1 overwinning. Christopher Mamengi en Odysseus Velanas zijn de doelpuntenmakers aan Utrechtse zijde.

Jonas Arweiler wordt rond de middenlijn gevonden. De Duitse spits van Jong FC Utrecht draait richting het doel van TOP Oss, dribbelt langs een paar spelers en begint aan een versnelling. Op het juiste moment geeft Arweiler een uitstekende steekpass op de meegelopen Odysseus Velanas. De middenvelder neemt ‘m aan en schuift de bal achter doelman Ronald Koeman. Perfect teamwork zorgt ervoor dat Jong FC Utrecht met 2-0 de rust in gaat.

Openingstreffer
De Domstedelingen openen vanavond de score. Een corner van Rayan El Azrak eindigt in de kluts, nadat het ongeveer elk been in het Brabantse zestienmetergebied heeft geraakt, bij Christopher Mamengi. De verdediger weet wel raad met zo’n kans en schiet de bal laag in de hoek achter de goalie van TOP Oss: 1-0.

Gallery play
Na een uur spelen beleeft Jong FC Utrecht zijn sterkste fase. Schitterende passes, prachtige balveroveringen en zelfs functioneel gallery play tonen aan dat de Domstedelingen goed in de wedstrijd zitten. Bij elke goede pass klinkt er zelfs gejuich van de aanwezige supporters op Sportcomplex Zoudenbalch.

Tegentreffer
Een kwartier voor tijd brengen de Brabanders de spanning volledig terug in de wedstrijd. Een voorzet van Olivier Rommens wordt door Cihat Celik teruggelegd. De ingevallen Cas Peters kopt de bal achter doelman Fabian de Keijzer: 2-1. In het kwartier wat daarop volgt wordt Jong FC Utrecht teruggedrongen. Zo af en toe komt de ploeg van trainer/coach René Hake er nog uit, maar tot doelpunten leidt het niet meer.

Go Ahead Eagles
De beloftenploeg van FC Utrecht heeft niet lang de tijd om bij te komen van deze 2-1 overwinning. Jong FC Utrecht reist aankomende vrijdag af naar Deventer. Dan nemen de Domstedelingen het op tegen Go Ahead Eagles. Om 20.00 wordt er afgetrapt in de Adelaarshorst. Tickets voor die wedstrijd zijn HIER verkrijgbaar of in de FC Utrecht Fanshop.

Jong FC Utrecht – TOP Oss 2-1 (2-0)

25. Christopher Mamengi 1-0
45. Odysseus Velanas 2-0
74. Cas Peters 2-1


Gele kaarten:
Olivier Rommens (TOP Oss), Mark Pabai (Jong FC Utrecht), Mitchell van Rooijen (Jong FC Utrecht), Cihat Celik (TOP Oss), Niels Fleuren (TOP Oss)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 364

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi (51. Sylian Mokono), Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Odysseus Velanas, Tim Brinkman; Eros Maddy (63. Hicham Acheffay), Jonas Arweiler (87. Jeredy Hilterman), Rayan El Azrak.

Opstelling TOP Oss:
Ronald Koeman; Olivier Rommens, Lorenzo Pique, Rick Stuy van den Herik, Niels Fleuren, Jason Bourdouxhe (63. Pieter Langedijk); Lion Kaak, Philippe Rommens, Sjoerd Overgoor (46. Cas Peters); Enzo Stroo (85. Lars Hutten), Cihat Celik