Overtuigende overwinning voor Jong FC Utrecht

30 augustus 2019

Domstedelingen winnen met 3-0 van Jong PSV.

Jong FC Utrecht wint vanavond het beloftenduel met Jong PSV. Doelpunten van Rayan El Azrak, Christopher Mamengi en Mark Pabai leveren een mooie 3-0 overwinning op. De drie punten blijven vanavond in de Domstad.

Nog ruim 10 minuten tot het laatste fluitsignaal. Jong FC Utrecht staat op dat moment met 2-0 voor. In plaats van deze voorsprong te verdedigen, zoeken de Domstedelingen de aanval. Mark Pabai stoomt aan de rechterflank op en geeft de bal aan Jonas Arweiler. De Duitse spits wacht op het juiste moment om de doorgelopen Pabai van een mooie steekpass te voorzien. De rechtsback werkt de bal vervolgens in twee instanties achter doelman Lars Unnerstall: 3-0. De overwinning is binnen.

Druk op de ketel
Na het eerste fluitsignaal is het doel van Jong PSV voor deze avond duidelijk. De Eindhovenaren gaan niet wachten en zetten vol druk op de achterhoede van de ploeg van trainer/coach René Hake. In het eerste kwartier van de wedstrijd hebben de Domstedelingen daar veel moeite mee. Zo af en toe komt Jong FC Utrecht eruit, maar die spaarzame kansen weten ze in deze fase van de wedstrijd niet om te zetten in doelpunten.

Openingstreffer
Jong FC Utrecht opent vanavond de score. Na een klein half uur sprinten de Domstedelingen richting het doel van Unnerstall. Aanvaller Arweiler krijgt de bal aangespeeld en besluit om uit te halen. Zijn poging wordt in eerste instantie door zijn landgenoot in het Brabantse doel gekeerd, maar tegen de rebound van Rayan El Azrak is Unnerstall machteloos: 1-0.

Verlossing
Na de openingstreffer is het erg spannend in deze wedstrijd. Beide ploegen krijgen genoeg kansen om te scoren, maar benutten deze mogelijkheden niet. De verlossing komt van Christopher Mamengi. Uit de corner van Odysseus Velanas kopt hij de bal snoeihard in het doel van Jong PSV. 2-0, de voorsprong is verdubbeld.

De Keijzer
In de tweede helft is doelman Fabian de Keijzer een aantal keer belangrijk met goede reddingen. Mede dankzij zijn save op het schot van Sekou Sidibe weet de doelman, die is opgeroepen voor Oranje Onder 20, vanavond de nul te houden.

NAC Breda
De Domstedelingen kunnen even op adem komen na deze overwinning. Er breekt eerst een interlandperiode aan voordat de beloftenploeg onder leiding van trainer/coach René Hake het op gaat nemen tegen degradant NAC Breda. Op 13 september wordt er om 20.00 uur afgetrapt in het Rat Verlegh Stadion. Tickets voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de FC Utrecht Fanshop.

 

Jong FC Utrecht – Jong PSV 3-0 (1-0)

29. Rayan El Azrak 1-0
72. Christopher Mamengi 2-0
79. Mark Pabai 3-0

Gele kaarten: Junior van der Velden (Jong FC Utrecht), Mitchell van Rooijen (Jong FC Utrecht), Steven Theunissen (Jong PSV)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 423

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai, Junior van der Velden, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Odysseus Velanas (81. Giovanni de la Vega), Rida El Barjiji; Eros Maddy (73. Hicham Acheffay), Jonas Arweiler (89. Jeredy Hilterman), Rayan El Azrak

 

Opstelling Jong PSV:
Lars Unnerstall; Rico Zeegers (12. Gregory Kuisch), Maxime Soulas, Tijn Daverveld, Steven Theunissen; Robin Schoonbrood, Richard Ledezma, Robin Lauwers (46. Oliver Horvath); Baggio Wallenburg, Nigel Thomas, Sekou Sidibe