Nick Venema op huurbasis naar Almere City FC

28 augustus 2019

Spits (20) uit Austerlitz maakt seizoen 2019/2020 af in het Yanmar Stadion.

Aanvaller Nick Venema speelt de rest van het seizoen 2019/2020 voor Almere City FC. De 20-jarige spits uit Austerlitz maakt de jaargang op huurbasis af bij de Keuken Kampioen Divisie-ploeg uit Flevoland.

Venema werd na periodes bij SV Austerlitz, VV Woudenberg en Roda’46 in 2014 opgenomen in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Vanuit daar maakte de aanvaller, die jeugdinterlands speelde voor Oranje Onder 17 en Oranje Onder 19, via de beloftenploeg de overstap naar de A-selectie. Venema speelde tot nu toe 24 Eredivisiepartijen namens de FC uit de Domstad en heeft met Jong FC Utrecht 59 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden gespeeld. Daarin scoorde de talentvolle voorhoedespeler 36 keer.

“Samen met Nick en zijn management hebben we gekeken naar wat op dit moment het beste is voor de ontwikkeling van Nick. Daarbij kwam naar voren dat hij klaar is om veel speelminuten te maken in een eerste elftal”, legt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Duidelijk was bovendien dat er vanuit Almere City FC interesse was voor Nick. In goed overleg hebben we ervoor gekozen Nick aan die club te verhuren, met de insteek dat hij in Almere de nodige vlieguren kan maken. Dat Almere City FC een ambitieuze, op natuurgras spelende club is, speelde een belangrijke rol in de keuze van Nick en FC Utrecht voor de Flevolanders. Wij wensen Nick veel succes dit seizoen.”