Dit is lekker”, begint trainer/coach René Hake zijn nabeschouwing op de 2-1 overwinning. “Omdat het de eerste thuiswedstrijd is wil je voor je gevoel, maar ook voor de groep en de club, een goede start maken. Dat is met deze overwinning gelukt.”

Jong FC Utrecht ging met een riante 2-0 voorsprong de kleedkamers in. “Ik heb in de rust gezegd dat ze op zoek moesten gaan naar de 3-0. Je weet dat TOP Oss meer druk op ons gaan zetten. Daar zijn zij ook gevaarlijk in geweest, maar toch hebben we ze vrij lang van het doel weten te houden. Ik denk zelfs dat we nog een aantal momenten hebben gehad om de 3-0 te maken. Dat hebben we nagelaten en daardoor blijf je in de situatie komen dat de aansluitingstreffer kan vallen, dat gebeurde ook.”

“Uiteindelijk hebben we met hard werken de wedstrijd over de streep getrokken en dat is waar het om gaat.” In de slotfase, bij de 2-1 tussenstand, werd er door Jong FC Utrecht geknokt voor elke meter. “Dat is mooi om te zien, dat ze dan ook geloven in het resultaat. Het was toen een kwestie van knokken en de wedstrijd uit het vuur slepen. Nogmaals mijn complimenten, dat hebben ze goed gedaan."

Voor trainer/coach René Hake was het zijn eerste officiële thuiswedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch. “Op de goede momenten gaven de supporters ons goede steun. Zeker bij goede acties en momenten waarin er geduelleerd moest worden, kon je zien dat dat door de supporters werd gewaardeerd. Mooi dat die steun er is en dat moeten we volhouden.”