Jong FC Utrecht in actie in Kralingen

10 augustus 2019

Beloftenploeg speelt vanavond (zaterdag) in het Van Donge & De Roo Stadion tegen Excelsior.

Voor Jong FC Utrecht begint de competitie vandaag (zaterdag). Het team van trainer/coach René Hake neemt het vanaf 19.45 uur in Kralingen op tegen Excelsior.

Het is voor het eerst dat Excelsior en Jong FC Utrecht tegen elkaar spelen. Slechts twee voetballers uit de huidige selectie van de Kralingers (Thomas Verhaar met Sparta Rotterdam en Joël Zwarts met FC Dordrecht) kwamen al eens uit tegen de Utrechtse beloftenploeg. De Domstedelingen zijn alvast gewaarschuwd: Excelsior is de enige Keuken Kampioen Divisie-club die wél speelde tegen beloftenteams, maar nog nooit ervan verloor; vijf zeges en één gelijkspel.

Nieuwe gezichten
Bij beide teams zijn, zo tijdens de eerste speeldag van het nieuwe seizoen, de nodige nieuwe gezichten te zien. Excelsior trok onder anderen Siebe Horemans (AA Gent), Sander Fischer (Vendsyssel FF) en Rai Vloet (Sint-Truiden) aan, terwijl onder anderen Hicham Acheffay en Davy van den Berg mogelijk voor het eerst in competitieverband speelminuten kunnen maken namens Jong FC Utrecht, dat sinds deze jaargang wordt gecoacht door René Hake.

Negen oefenpartijen
Jong FC Utrecht trof in aanloop naar de competitiestart tegenstanders uit binnen- en buitenland. De ploeg van Hake won in Keulen met 1-3 van 1. FC Köln U21, werd met 4-2 geklopt door het Deense FC Nordsjælland en ging met diezelfde cijfers onderuit tegen het Duitse VfL Sportfreunde Lotte. Daarna volgde een 0-3 zege op FC Schalke U21 en een 1-2 overwinning op HHC Hardenberg. Tegen zowel Jong Ajax als het Qatarese Umm Salal SC werd met 2-2 gelijkgespeeld, waarna een 5-1 nederlaag tegen de reserves van Feyenoord volgde en tot slot een 1-1 remise tegen TOP Oss.

Live verslag via Twitter, kijkje achter de schermen op Instagram
De wedstrijd Excelsior – Jong FC Utrecht begint vanavond (zaterdag) om 19.45 uur. Vanuit het Van Donge & De Roo Stadion doet FC Utrecht rechtstreeks verslag van de match via Twitter. Bovendien kun je een kijkje achter de Kralingse schermen krijgen via het Instagram-account van de club.