Jong FC Utrecht aan de bak in Deventer

23 augustus 2019

Beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) Keuken Kampioen Divisie-uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

De beloftenploeg van FC Utrecht treedt vanavond (vrijdag) aan in Deventer. Daar neemt het team van trainer/coach René Hake het op tegen Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Jong FC Utrecht tankte afgelopen maandag het nodige zelfvertrouwen én drie punten, door op Sportcomplex Zoudenbalch met 2-1 te winnen van TOP Oss. De Ossenaren, afgelopen seizoen nog zesde in de eindrangschikking van de Keuken Kampioen Divisie, werden over de knie gelegd dankzij doelpunten van Christopher Mamengi uit Amersfoort en Odysseus Velanas uit Zeist. Oefenmeester Hake was in zijn nopjes met de driepunter die aan de Koningsweg werd gescoord. “Dit is lekker. Omdat het de eerste thuiswedstrijd is wil je voor je gevoel, maar ook voor de groep en de club, een goede start maken”, vertelde Hake na afloop van het treffen met Tot Ons Plezier. “Dat is met deze overwinning gelukt.”

Wisselvallige opponent
Een stuk minder optimistisch zal oefenmeester Jack de Gier van Go Ahead Eagles zijn geweest na het duel dat zijn ploeg afwerkte in speelronde 2 van de Keuken Kampioen Divisie. In Friesland ging de Deventer equipe met liefst 5-0 de boot in tegen SC Cambuur. Een week eerder nog, aan de Vetkampstraat, werd met 3-2 van MVV Maastricht gewonnen door de Eagles.

Ervaren troeven
Go Ahead Eagles heeft enkele ervaren aanvallende troeven in de gelederen. Wat te denken van Richard van der Venne (27 jaar), Alexander Bannink (29) en Jaroslav Navrátil (27). Toch is het op dit moment de 23-jarige Antoine Rabillard die de clubtopscorerslijst aanvoert. De Franse spits met een verleden bij Olympique Marseille werd deze zomer van AS Béziers overgenomen door Go Ahead Eagles, dat ook mannen als Adrian Edqvist (Zweden), Mael Corboz (Amerikaanse Fransman) en Nicolas Abdat (Duitse Algerijn) aan de selectie toevoegde.

Een punt
Afgelopen seizoen was Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht de eerste competitiematch. De Utrechtse talenten dolven toen met 5-0 het onderspit in Overijssel, tegen een Go Ahead Eagles dat uiteindelijk promotie naar de Eredivisie op een haar na zou missen door een miraculeuze ontsnapping van RKC Waalwijk in De Adelaarshorst. In dat stadion liet de Utrechtse beloftenploeg zich in de jaargang 2017/2018 trouwens veel meer gelden; het pakte toen een punt in Deventer (0-0).

Aftrap om 20.00 uur, live verslag via Twitter
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in De Adelaarshorst om 20.00 uur. Flitsen van de wedstrijd passeren de revue in het schakelprogramma van FOX Sports. De hele wedstrijd volgen? Vanuit Deventer doet FC Utrecht via Twitter verslag.