'Het is de twaalfde man die het elftal helpt'

09 augustus 2019

Trainer/coach John van den Brom over het thuisduel met PEC Zwolle.

FC Utrecht neemt het aankomende zondag op tegen PEC Zwolle. Voor John van den Brom is dat zijn eerste thuisduel in de Eredivisie als trainer/coach van FC Utrecht. Vandaag blikt Van den Brom vooruit op het treffen met de Zwollenaren. 

"Ik vind dat PEC Zwolle een valse start heeft gemaakt vorige week bij de seizoensopening." De Zwollenaren verloren met 1-3 van Willem II. "Marinus Dijkhuizen was daar voor de analyse en ik heb de wedstrijd op televisie gezien. Het was een beetje een vertekend beeld, omdat Zwolle wat mutaties had in verband met schorsingen uit het vorige seizoen en blessures. Wat ik weet is dat Zwolle altijd probeert te voetballen en het een ploeg is die hoog verdedigd."

Trainer/coach John van den Brom focust vooral op zijn eigen ploeg. "We zullen het zondag zien. Ik vind het nooit zo belangrijk wat de tegenstander doet, zeker niet als wij thuis spelen. We moeten naar onszelf kijken. Wij willen het initiatief pakken in de wedstrijd en dominant/aantrekkelijk voetbal spelen. Wij zijn daar toe in staat met het elftal wat wij hebben en uiteindelijk moet dat zondag gebeuren."

Bekijk hieronder de hele voorbeschouwing.