Hake: 'Individuele fouten genadeloos afgestraft'

23 augustus 2019

Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht laat zijn licht schijnen over de met 4-0 verloren uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Jong FC Utrecht ging vanavond (vrijdag) met 4-0 onderuit tegen Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst waren er diverse goede mogelijkheden voor de Utrechters, maar sloeg de ploeg uit Deventer op de bepalende momenten genadeloos toe. FCUtrecht.nl sprak na afloop van de partij in de catacomben van het stadion aan de Vetkampstraat met trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht.

“De beginfase van de wedstrijd moet je goed doorkomen. Als je dan vrij voor de keeper komt, moet je zorgen dat je op een 0-1 voorsprong komt”, aldus Hake in de mixed zone in Deventer. “Dat gebeurde niet. Daarna kregen we in een tijdsbestek van amper tien minuten twee doelpunten tegen, door individuele fouten. Een tegenstander als deze straft die gelijk af. We waren in die fase te wild en te ongeduldig.”

Een 2-0 achterstand in Deventer is niet waarvoor je tekent, maar perspectief bieden doet zo’n score nog altijd. Immers: je hebt er slechts één treffer voor nodig om de aansluiting te vinden. “In de rust zeiden we dan ook: als we nog beter naar voren spelen, dan kunnen we 2-1 maken. Maar de 3-0 viel al snel, na een verkeerde keuze. Die werd genadeloos afgestraft.”

Toen vervolgens ook nog de 4-0 werd gescoord en Jong FC Utrecht met tien man verder moest na een rode kaart voor Tommy St. Jago, was duidelijk dat deze vrijdagavond niet de avond zou worden van de Utrechtse talentenformatie. “We moeten er naar toe dat we leren te winnen”, aldus Hake. “Daar wordt in eerste elftallen, niet alleen in Utrecht maar ook elders, namelijk ook om gevraagd. Ja, in de beloften moet je ook leren. Maar wel winnen en leren, in die volgorde. We hebben nu bepaalde fouten gemaakt. Dat is één. Maar die moeten we nu niet nog een keer maken.”