Hake: ‘Dit is heerlijk’

30 augustus 2019

Trainer/coach René Hake na de 3-0 zege op Jong PSV.

Jong FC Utrecht wint vanavond met 3-0 van Jong PSV. Na afloop van deze mooie overwinning sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach René Hake.

“Ik vond dat we goed begonnen”, begint trainer/coach René Hake zijn nabeschouwing. “Daarna gaven we het initiatief wat weg en kregen we moeilijk druk op het veldspel van PSV zonder dat ze dreigend voor de goal kwamen. Daardoor moesten we verder terug. Gelukkig maakten we op het juiste moment de 1-0, waardoor er ook een andere situatie ontstaat in zo’n wedstrijd. Als in je in een moeilijke fase weet te scoren, dan geeft dat wat extra ruimte om de wedstrijd beter te controleren.”

Na de openingstreffer kon de wedstrijd beide kanten op gaan. Jong FC Utrecht was dichtbij om de voorsprong te verdubbelen, maar ook Jong PSV had een aantal kansen om de gelijkmaker binnen te prikken. “Ik vond dat we onnodig veel energie verspeelde in het druk zetten, we kwamen daardoor overal te laat. Dat heb ik tijdens de wedstrijd, maar ook in de rust, benadrukt. In de eerste fase na de rust vond ik dat we dat prima deden. Daarin hadden we al de 2-0 kunnen maken. Daarna kreeg PSV weer een kwartier waarin ze erg dreigend waren, en dan vergeet ik bijna nog de bal op de paal in de eerste helft. Het had daar zomaar 1-1 kunnen zijn.”

“In de laatste 25 minuten hebben we de wedstrijd echt naar ons toegetrokken. Toen gingen we beter druk zetten, veroverden we meer ballen en werden we in de aanval gevaarlijker. Daarin hadden we zelfs wellicht meer kunnen halen dan de drie doelpunten die we hebben gemaakt.” Na de 4-0 nederlaag tegen Go Ahead Eagles is dit een mooie overwinning. “Ja dit is heerlijk. Vorige week was natuurlijk niet goed. Dan is het mooi dat je de wedstrijd daarna weer goed reageert en de wedstrijd naar je toe kan trekken met mooi spel en een heerlijke overwinning.”