'Goed gedaan, alleen geen doelpunt gemaakt'

10 augustus 2019

Trainer/coach René Hake over de nederlaag tegen Excelsior.

Jong FC Utrecht opent het seizoen met een 2-0 nederlaag tegen Excelsior. Voor René Hake was dit zijn eerste officiële wedstrijd als trainer/coach van Jong FC Utrecht.

"Als je verliest ben je niet blij", begint trainer/coach René Hake zijn nabeschouwing op de nederlaag tegen Excelsior. "Zeker niet als je kijkt hoe de twee doelpunten zijn gevallen. Dat had voorkomen kunnen worden denk ik. Bij de eerste goal werden we te makkelijk uitgekapt aan de zijkant en waren we niet genoeg aan het dekken. Bij de tweede goal was dat identiek, alleen toen aan de andere kant." 

De eerste goal van Excelsior viel in een fase waarin Jong FC Utrecht de betere partij was. "De eerste helft kunnen we snel vergeten. Dat was mannen tegen jochies. Daarin was onze wilskracht niet genoeg. Zowel offensief als defensief. In de fase voor de goal hebben we wel laten zien zoals we willen spelen. Met lef, veldbezetting, waren we meer balvast en agressiever. Ik denk dat we het op één ding na goed hebben gedaan en dat is een doelpunt maken."