Gelijkspel in De Kuip

18 augustus 2019

FC Utrecht speelt in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen Feyenoord.

Allebei een punt. Dat was de uitkomst van het treffen tussen FC Utrecht en Feyenoord vandaag (zondag) in De Kuip. Daar opende Issah Abass voor de rust de score en bepaalde Ridgeciano Haps de eindstand op 1-1.

Een kapbeweging naar binnen, komende vanaf de linkerflank. En dan een schot, een curveball als het ware, richting de verre bovenhoek. Patrick Joosten produceert zo’n knal in de slotfase van de match. Doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord slaat de bal uit de hoek. Dat doet de 5-voudig international uit Amsterdam in Rotterdamse dienst in de laatste minuten van de partij nog eens, maar dan is Leon Guwara de afzender van de bal. De mee opgekomen linksback schiet het speeltuig richting kruising, maar maakt dus niet de winnende treffer. 

Diagonaal of verticaal
FC Utrecht maakt deze dag absoluut aanspraak op het volle pond, al zal iemand wiens rood-witte bril geen diagonaal maar een verticaal patroon heeft ongetwijfeld beweren dat Feyenoord het team is dat het meeste recht heeft op de punten. Dat zit zo: ook Feyenoord krijgt kansen op de winnende goal, en zet met enige regelmaat de achterhoede van de FC uit de Domstad onder druk. Maar die bezwijkt, behoudens voor dat ene schot van afstand van Ridgeciano Haps in de openingsfase van de tweede helft (1-1), niet.

Abass krijgt De Kuip stil
Binnen tien minuten komt FC Utrecht op voorsprong in De Kuip. Issah Abass doet een beroep op zijn turbo en laat daarmee alle Feyenoorders, het centrale defensieve duo bestaande uit Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden incluis, ver achter zich. Alleen voor keeper Vermeer maakt de Ghanees de klus knap af: 0-1. De Kuip is stil, op 507 meegereisde FC Utrecht-supporters na. Het doelpunt van Abass levert trouwens een aardige statistiek op; dankzij die treffer is FC Utrecht namelijk de tot nu toe enige club die er in het kalenderjaar 2019 in slaagde in de eerste tien minuten van de wedstrijd te scoren tegen zowel Ajax (eerste minuut), PSV (zevende minuut) als Feyenoord.

Een punt
Dankzij de treffer van Abass oogst FC Utrecht dus een punt aan het Van Zandvlietplein in Rotterdam. En blijft de ongeslagen status in de Eredivisie dit seizoen gehandhaafd, evenals een klassering in de top van het klassement. 

Volgende partij: thuis tegen VVV-Venlo
Op zondag 25 augustus komt FC Utrecht weer in actie. Die dag ontvangt het VVV-Venlo in Stadion Galgenwaard. Aan het Herculesplein wordt die dag om 14.30 uur afgetrapt en uiteraard is de kaartverkoop voor het treffen met de Venlonaren al in volle gang. Scoor jouw tickets ONLINE of in de FC Utrecht Fanshop. 

Feyenoord - FC Utrecht 1-1 (0-1)
9. Issah Abass 0-1
51. Ridgeciano Haps 1-1

Gele kaarten: Issah Abass, Adam Maher, Simon Gustafson (FC Utrecht). 

Toeschouwers: 37.500.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Opstelling Feyenoord:
Kenneth Vermeer; Rick Karsdorp (84. Lutsharel Geertruida), Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden (46. Edgar Ié), Ridgeciano Haps; Liam Kelly, Renato Tapia, Steven Berghuis; Luis Sinisterra, Luciano Narsingh, Sam Larsson (46. Leroy Fer).

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Willem Janssen, Leon Guwara; Rico Strieder (72. Urby Emanuelson), Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk (84. Nick Venema), Issah Abass (64. Václav Černý), Patrick Joosten.