Dalmau maakt entree in oefenduel in Eindhoven

19 augustus 2019

Elftal van FC Utrecht op De Herdgang met 2-0 onderuit tegen PSV.

Spits Adrián Dalmau heeft vanmiddag (maandag) zijn eerste FC Utrecht-speelminuten gemaakt. De Spanjaard, die deze zomer overkwam van Heracles Almelo, deed drie kwartier mee in een vriendschappelijke match tegen PSV. Een elftal van FC Utrecht ging daarin in Eindhoven met 2-0 onderuit tegen de Brabanders.

Aan beide kanten maakten zowel gelouterde als de nodige jonge, talentvolle spelers hun opwachting op De Herdgang. Daar trof FC Utrecht aan Eindhovense zijde twee oude bekenden: doelman Robbin Ruiter en middenvelder Bart Ramselaar. De Amersfoorter in Brabantse dienst stond aan de basis van de 2-0, na een kwartier spelen. Na een dribbel van Ramselaar schoot Amar Catic de bal binnen.

Schwaab opende de score
In de zevende speelminuut van het vriendschappelijke duel waren de Eindhovenaren al op voorsprong gekomen. Verdediger Daniel Schwaab trof van dichtbij doel, nadat de Duitser de bal vanuit een vrije trap ontving van Olivier Boscagli (1-0).

Utrechtse kansen
Aan de andere kant van het veld waren er op dat moment ook al de nodige mogelijkheden geweest voor de Utrechters. Die waren via onder anderen Nick Venema, Justin Lonwijk en Giovanni Troupée gevaarlijk, maar slaagden er niet in voormalig FC Utrecht-sluitpost Robbin Ruiter te passeren. Het door de geboren Utrechter Ibrahim Afellay aangevoerde PSV bleef zodoende overeind tegen de Utrechters, waarvoor onder anderen Emil Bergström, Mark van der Maarel en Urby Emanuelson waardevolle speelminuten maakten. Voor Adrián Dalmau waren in Eindhoven zijn eerste FC Utrecht-speelminuten weggelegd. De Spanjaard toonde zich bedrijvig en kwam tot onder meer een hard schot, dat door de Brabantse defensie werd gekraakt.

Zondag VVV-thuis
Zondag komt FC Utrecht weer in actie. Die dag ontvangt het VVV-Venlo in Stadion Galgenwaard. Aan het Herculesplein wordt die dag om 14.30 uur afgetrapt en uiteraard is de kaartverkoop voor het treffen met de Venlonaren al in volle gang. Scoor jouw tickets ONLINE of in de FC Utrecht Fanshop. 

PSV - FC Utrecht 2-0 (2-0)
7. Daniel Schwaab 1-0
15. Amar Catic 2-0

Opstelling PSV:
Robbin Ruiter; Jordan Teze (46. Baggio Wallenburg), Daniel Schwaab (60. Robin Lauwers), Trent Sainsbury (46. Derrick Luckassen), Olivier Boscagli (46. Sekou Sidibe); Ibrahim Afellay (60. Maxime Soulas), Jorrit Hendrix (46. Robin Schoonbrood), Toni Latorre, Bart Ramselaar; Zakaria Aboukhlal, Amar Catic (72. Oliver Horvath).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Emil Bergström, Junior van der Velden (74. Robin Zwartjens), Mark van der Maarel; Urby Emanuelson, Rida El Barjiji (74. Juruël Bernadina), Justin Lonwijk; Nick Venema, Adrián Dalmau (46. Mohamed Mallahi), Mehdi Lehaire (60. Yassin Nasser).