Contract Gyrano Kerk opengebroken en verlengd

15 augustus 2019

Aanvaller (23) ligt nu tot medio 2023 vast bij FC Utrecht.

De verbintenis tussen FC Utrecht en Gyrano Kerk is opengebroken en verlengd. De 23-jarige aanvaller zette vandaag zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2023 aan FC Utrecht verbindt.

Kerk, die op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal van Zeeburgia, sloot in 2012 aan bij FC Utrecht, waar hij in de Onder 19-ploeg begon. Nadat Kerk vervolgens de stap naar Jong FC Utrecht zette, werd hij in de jaargang 2014/2015 verhuurd aan Helmond Sport. Met de op het één na hoogste niveau opgedane ervaring op zak keerde hij terug in de Domstad, waar hij zich een plek verwierf in de eerste selectie. Sindsdien heeft Kerk zich opgewerkt tot een vaste waarde in het eerste elftal.

Deze jaargang heeft Kerk in vier officiële duels reeds twee goals gemaakt en er drie voorbereid. In totaal kwam de rappe flankspeler inmiddels 109 keer in actie namens de Domstedelingen in officiële wedstrijden. Daarin was Kerk goed voor 24 goals en 27 assists.

“Gyrano is een vaste en belangrijke kracht in ons eerste elftal, die zich de voorbije seizoenen geweldig heeft ontwikkeld. Met zijn power, snelheid en acties is hij een belangrijk wapen in onze aanval”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Het vervult ons met trots dat Gyrano zich, ondanks de vele interesse in hem, langer aan ons heeft gecommitteerd. Hij voelt zich goed in Utrecht en gelooft in de ambities van de club. Wij zijn er van overtuigd dat hij de prestatiecurve die hij hier heeft ingezet, verder kan doortrekken. We gaan samen de toekomst vol vertrouwen en energie tegemoet.”