Beloftenploeg opent seizoen met nederlaag

10 augustus 2019

Twee doelpunten van Joël Zwarts doen Jong FC Utrecht de das om.

Jong FC Utrecht opende het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Door twee treffers van Joël Zwarts verliezen de Domstedelingen met 2-0.

Ahmad Mendes Moreira dribbelt aan de rand van het veld. Met een mooie beweging komt hij langs Mark Pabai en geeft hij de bal voor. Precisiewerk. De bal belandt op het hoofd van Zwarts: 2-0. Tien minuten nadat Excelsior de beloftenploeg van FC Utrecht al pijn deed, zorgen de Kralingers nu voor de definitieve nekslag.

Openingsfase
Excelsior komt vandaag fel uit de kleedkamers. Binnen vijf minuten krijgen de Rotterdammers vier corners. Bij de eerste hoekschop moet doelman Thijmen Nijhuis meteen in actie komen. De corner wordt door een speler van Excelsior richting de tweede paal gekopt. Nijhuis komt er met zijn vingertoppen nog aan en voorkomt daarmee dat Jong FC Utrecht al vroeg in de wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aankijkt.

Sterke thee
De beloftenploeg van trainer/coach René Hake begint ijzersterk aan de tweede helft. Een wereld van verschil met de eerste 45 minuten. De spelers zijn fel, kunnen elkaar goed vinden en zijn steeds dreigender richting het doel van Alessandro Damen. Helaas ontbreekt het bij elke kans aan één ding: afmaken. De Domstedelingen laten het vanavond na om zichzelf te belonen.

Zwarts
Jong FC Utrecht is bezig aan een sterke fase en dan doet Excelsior waar de Domstedelingen voor vrezen: scoren. Siebe Horemans geeft na ruim een uur spelen de bal voor. Zwarts weet waar het moet staat en kopt de bal achter Nijhuis: 1-0. Tien minuten later zorgt wederom Zwarts ervoor dat de score wordt verdubbeld. De spits van Excelsior doet de beloftenploeg van FC Utrecht vandaag de das om.  

TOP Oss
Het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is voor Jong FC Utrecht vanavond definitief begonnen. De ploeg van trainer/coach René Hake komt maandag 19 augustus weer in actie. Dan neemt de beloftenploeg van FC Utrecht het op tegen TOP Oss. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op Sportcomplex Zoudenbalch. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar of in de FC Utrecht Fanshop.

Excelsior – Jong FC Utrecht 2-0 (0-0)
63. Joël Zwarts 1-0
73. Joël Zwarts 2-0

Gele kaarten: Luigi Bruins (Excelsior)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 3062

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Opstelling Excelsior:
Allesandro Damen; Siebe Horemans, Hervè Matthys, Robin van der Meer; Dogucan Haspolat, Jeffry Fortes, Luigi Bruins; Thomas Verhaar (55. Rai Vloet) , Joël Zwarts (81. Elias Omarsson), Ahmad Mendes Moreira

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Odysseus Velanas (77. Rida El Barjiji), Tim Brinkman (83. Mohamed Mallahi); Eros Maddy (77. Hicham Acheffay), Jonas Arweiler, Rayan El Azrak