Beloftenonderonsje op Zoudenbalch: Jong PSV op bezoek

30 augustus 2019

Jong FC Utrecht treft Eindhovense talentenploeg in Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd.

De beloftenploegen van FC Utrecht en PSV staan vanavond (vrijdag) tegenover elkaar op Sportcomplex Zoudenbalch. Daar gaat het onderonsje tussen de Utrechters en de Eindhovenaren om 20.00 uur van start.

Het Utrechtse beloftenteam kon tijdens de derde speelronde van het seizoen niet voorkomen dat de punten op De Adelaarshorst bleven. Jong FC Utrecht verloor afgelopen week met 4-0 van Go Ahead Eagles. “We moeten ernaar toe dat we leren te winnen”, aldus René Hake na afloop van die partij. “Daar wordt in eerste elftallen, niet alleen in Utrecht maar ook elders, namelijk ook om gevraagd. Ja, in de beloften moet je ook leren. Maar wel winnen en leren, in die volgorde. We hebben nu bepaalde fouten gemaakt. Dat is één. Maar die moeten we nu niet nog een keer maken.”

Jong PSV nog zonder zege
Anderhalve week geleden verging het de Domstedelingen op Sportcomplex Zoudenbalch een stuk beter. Toen werd met 2-1 gewonnen van TOP Oss. Het zoet van de overwinning proefde Jong PSV dit seizoen nog niet. De Brabanders, die de afgelopen jaargang nog op de derde plek eindigden, verloren van Almere City FC en MVV Maastricht en speelden met 2-2 gelijk tegen FC Den Bosch.

Brabantse weken
Het treffen met Jong PSV is voor Jong FC Utrecht het startschot van heuse Brabantse weken. Na het duel met de ploeg uit Eindhoven volgen voor de equipe van Hake namelijk wedstrijden tegen NAC Breda (vrijdag 13 september, uit) en FC Den Bosch (maandag 16 september, Stadion Galgenwaard). Voor de Eindhovenaren is het duel met Jong FC Utrecht juist het begin van een serie onderonsjes met beloftenteams; de PSV-talenten spelen op vrijdag 13 september tegen Jong AZ en op maandag 16 september tegen Jong Ajax.

Kassa’s open om 19.00 uur, live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong PSV begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa’s en die gaan om 19.00 uur open. Niet van de partij? Volg dan via het Twitteraccount van FC Utrecht live updates.