Beloften verliezen aan Vetkampstraat

23 augustus 2019

Jong FC Utrecht in Keuken Kampioen Divisie-uitwedstrijd met 4-0 onderuit tegen Go Ahead Eagles.

Het is Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) niet gelukt met één of meerdere punten terug te keren vanuit Deventer. De Utrechtse beloftenploeg verloor in de Keuken Kampioen Divisie-uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 4-0. 

De ruimte ligt op de rechterflank, en dat is waar Jaroslav Navrátil opduikt. De Tsjech trekt naar binnen en kan kiezen tussen het geven van een voorzet en het ondernemen van een doelpoging. De gewezen Heraclied gaat voor die tweede optie en doet dat met verve. Doelman Fabian de Keijzer is geklopt, 3-0 is de stand. De tweede helft is dan nog maar net begonnen, en daar waar Jong FC Utrecht in het tweede bedrijf op zoek wil gaan naar de aansluitingstreffer, moet het juist al snel na de herstart van de match een derde Deventer goal toestaan. Vanaf dat moment is duidelijk: dit wordt een heel moeilijk verhaal, hier aan de Vetkampstraat.

Onberispelijk
Daar, onder toeziend oog van twaalf vanuit de Domstad meegereisde supporters versus dik achtduizend toeschouwers die de thuisploeg ondersteunen, is het Jong FC Utrecht dat de eerste grote kans van de avond krijgt. De partij is nog maar net begonnen, of Jonas Arweiler zorgt er met een steekpass op maat voor dat Odysseus Velanas vrij opduikt voor Hobie Verhulst. De sluitpost van de ploeg uit Overijssel komt snel van zijn lijn en voorkomt dat de aanvallende middenvelder uit Zeist namens de Domstedelingen de score opent. De thuisploeg bekomt niet alleen snel van die schrik, maar neemt vervolgens ook in rap tempo afstand van de Domstedelingen. Want na tien minuten voetballen staat het niet 0-1, maar 2-0 in Overijssel. Daar schieten Maël Corboz en Richard van der Venne van dichtbij raak. Onberispelijk.

Een complexe opdracht
De treffers van dat duo zorgen ervoor dat Jong FC Utrecht - de vier verdedigers van het talententeam uit Utrecht zijn samen jonger dan de drie aanvallers van de veel meer ervaren Deventenaren samen - in de achtervolging moet. Grote kansen op de aansluitingstreffer komen er voor de beloftenploeg in het eerste bedrijf niet, maar het team van René Hake geeft in dat deel van de wedstrijd ook niet veel kansen weg. Op naar meer succes na de rust, zou je dus zeggen, maar de snelle 3-0 maakt de Utrechtse zorgen juist alleen maar groter. Als dan vijf minuten na de derde ook een vierde Deventer treffer (Elmo Lieftink kopt raak: 4-0) een feit is, begint de Utrechtse opdracht wel erg complex te worden. 

De Keijzer op z’n post
Met name doelman Fabian de Keijzer wordt in de tweede helft veelvuldig op de proef gesteld. De goalie komt op de proppen met knappe saves op inzetten van onder anderen Van der Venne, Lieftink en invaller Martijn Berden en voorkomt dat een Utrechts tiental - Tommy St. Jago wordt halverwege de tweede helft met een rode kaart van het veld gestuurd na een overtreding op Alexander Bannink - meer dan vier goals moet slikken in een sfeervolle Adelaarshorst. 

Dinsdag oefenmatch, vrijdag Jong PSV-thuis
Dinsdag komt Jong FC Utrecht weer in actie. Die avond neemt de ploeg van Hake het in een heus Utrechts onderonsje op Zoudenbalch op tegen DHSC. Die vriendschappelijke pot begint om 19.30 uur. Vrijdag, ook op Zoudenbalch maar dan met 20.00 uur als aanvangstijdstip, speelt Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong PSV. 

Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht 4-0 (2-0)
6. Maël Corboz 1-0
11. Richard van der Venne 2-0
51. Jaroslav Navrátil 3-0
56. Elmo Lieftink 4-0

Gele kaart: Sam Beukema (Go Ahead Eagles)

Rode kaart: 67. Tommy St. Jago (Jong FC Utrecht). 

Toeschouwers: 8.023.

Scheidsrechter: Alex Bos.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Hobie Verhulst; Nicolas Abdat, Gino Bosz, Sam Beukema, Julius Bliek; Maël Corboz, Elmo Lieftink, Alexander Bannink; Jaroslav Navrátil (75. Martijn Berden), Antoine Rabillard, Richard van der Venne (75. Adrian Edqvist).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai (46. Sylian Mokono), Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Mitchell van Rooijen, Tim Brinkman (46. Rida El Barjiji), Odysseus Velanas; Eros Maddy, Jonas Arweiler, Rayan El Azrak (70. Junior van der Velden).