Beloften op Zoudenbalch tegen TOP Oss

19 augustus 2019

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) voor het eerst dit seizoen een Keuken Kampioen Divisie-thuiswedstrijd.

De beloftenploeg van FC Utrecht speelt vanavond (maandag) voor het eerst dit seizoen een thuismatch. Op Sportcomplex Zoudenbalch is TOP Oss de tegenstander van de ploeg van trainer/coach René Hake. Aan de Koningsweg gaat de bal om 20.00 uur rollen.

Voor het talententeam van FC Utrecht begon de competitie op het tweede niveau van de Nederlandse voetbalpiramide met een uitwedstrijd tegen Excelsior; een team dat de vijf voorgaande seizoenen nog in de Eredivisie speelde. De Domstedelingen verloren in Kralingen met 2-0 van de Rotterdamse titelkandidaat. TOP Oss startte het seizoen met een overwinning op Jong Ajax. Tot Ons Plezier, de nummer 6 van de voorbije jaargang, won met 2-1 van de Amsterdammers, die afgelopen seizoen op plek 11 afsloten.

Aan elkaar gewaagd
Hoewel de Utrechters afgelopen seizoen dertien plekken lager eindigden dan de Ossenaren, bleken beide ploegen in de onderlinge duels zeer gewaagd te zijn aan elkaar. Allebei de wedstrijden werden met 2-1 gewonnen door de Brabanders, die in beide gevallen in het laatste kwartier de winnende treffer lieten aantekenen. Van de zes onderlinge ontmoetingen tussen beide ploegen, wonnen de Domstedelingen er één. Dat was in de jaargang 2016/2017. Twee treffers van Nick Venema zorgden ervoor dat een Osse goal van Tom Boere verder weinig waarde had: 2-1.

Veel ervaring bij de Brabanders
TOP Oss behoort tot de meest ervaren teams in de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens de eerste speelronde stelde oefenmeester Klaas Wels een ploeg op met een opgetelde leeftijd van 289. Als je dat deelt door elf, kom je uit op een gemiddelde leeftijd van 26,27. Laat je die rekensom ook los op de ploeg die namens Jong FC Utrecht vorige week tegen Excelsior speelde, dan kom je uit op een moyenne van 19,81.

Aftrap om 20.00 uur, live verslag via Twitter
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht - TOP Oss begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Tickets zijn vanaf 19.00 uur á 5 euro verkrijgbaar bij de kassa’s. Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? Volg dan het LIVE VERSLAG VAN FC UTRECHT OP TWITTER.