Bekersucces voor FC Utrecht O17

31 augustus 2019

Utrechters bereiken volgende ronde van KNVB Beker ten koste van Sparta Rotterdam O17.

FC Utrecht O17 heeft de volgende ronde bereikt van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Rudy Jansen was vrijdagavond in Rotterdam na strafschoppen te sterk voor Sparta O17.

De selectie van trainer Rudy Jansen vertrok vol zelfvertrouwen naar de Maasstad, omdat in de voorbereiding de resultaten uitstekend waren. Ondanks dat, was dat aan het spel van de Utrechters de eerste helft niet af te lezen. De ploeg had moeite met de fysiek sterke Rotterdammers en moest het initiatief aan hen laten. Met een gewijzigd strijdplan kwam FC Utrecht O17 in de tweede helft goed uit de startblokken, maar toch was het Sparta Rotterdam O17 dat na 20 minuten de voorsprong nam (1-0). FC Utrecht O17 reageerde echter razendsnel: twee minuten later was het via Mees Rijks alweer gelijk (1-1) en niet lang daarna was het Stan Wassenaar die voor een Utrechtse voorsprong zorgde: 1-2. In de slotfase gooide Sparta Rotterdam O17 alle fysiek in de strijd en dat leverde in de 88e minuut de gelijkmaker op. ‘88e minuut?’, hoor ik u denken. Vanaf dit seizoen is de speeltijd van O17 gewijzigd van 40 minuten naar 45 minuten per speelhelft.

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Daarin was FC Utrecht O17 foutloos, daar waar Sparta Rotterdam O17 een keer de paal trof en één van hun strafschoppen werd gestopt door keeper Mikki van Sas. Zodoende hoefde de laatste strafschop niet meer te worden genomen. “We hadden het natuurlijk niet op strafschoppen willen laten aankomen, maar ik ben toch tevreden”, aldus Jansen, “Met name wat we de tweede helft hebben laten zien was prima. De overwinning is prima voor de teamspirit en we gaan met een goed gevoel volgende week naar Den Haag voor de eerste competitiewedstrijd.”

Sparta Rotterdam O17 – FC Utrecht O17 2-2 (0-0)
67. Sparta Rotterdam O17 1-0
69. Mees Rijks 1-1
75. Stan Wassenaar 2-1
88. Sparta Rotterdam O17 2-2

Penaltyserie: 0-1 Mees Rijks, 1-1 Sparta Rotterdam O17, 1-2 Juruël Bernadina, 1-2 Sparta Rotterdam O17 op de paal, 1-3 Wes Bottenburg, 1-3 Sparta Rotterdam O17 gestopt, 1-4 Jens Guiting.