Van de laatste 7 Eredivisie-edities van Feyenoord – FC Utrecht, wonnen de Rotterdammers er 6. Uitzondering in die serie was de 1-2 overwinning voor de Domstedelingen op 24 augustus 2014. Toen was het Rodney Antwi die de winnende goal maakte. “Echt een heel mooi moment”, zei Antwi daarover vorig jaar, toen we hem bezochten voor een interview over die goal. “Mijn killerinstinct kwam naar boven en ik maakte ‘m gewoon af.” Bekijk HIER het volledige item over Antwi, die tegenwoordig uitkomt voor het Bulgaarse FK Tsarsko Selo.

Afgelopen seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs in De Kuip in 1-0. Robin van Persie maakte op 23 september 2018 de enige treffer. Eerder dit jaar, in Stadion Galgenwaard, pakte FC Utrecht drie punten tegen de Kuipclub. Het werd 3-2 aan het Herculesplein.

FC Utrecht is dit seizoen 1 van de 2 teams die na 2 speeldagen nog zonder puntenverlies is. De Utrechters versloegen achtereenvolgens ADO Den Haag en PEC Zwolle, in beide gevallen met 2 doelpunten verschil.

Afgelopen seizoen verloor FC Utrecht in Eredivisieverband in De Kuip met 1-0 van Feyenoord en won het in Stadion Galgenwaard met 3-2 van de Rotterdammers.

Het was 30 jaar geleden dat een hoofdtrainer van FC Utrecht zijn eerste 2 Eredivisiewedstrijden winnend afsloot. Cees Loffeld slaagde daar in 1989/1990 in. Deze jaargang heeft John van den Brom die prestatie dus geëvenaard.

Jaap Stam is de eerste trainer van Feyenoord die geen van zijn eerste 2 wedstrijden in de Eredivisie in winst wist om te zetten sinds Leo Beenhakker in het seizoen 1997/1998.

Het is voor de tweede keer sinds seizoen 2009/2010 dat FC Utrecht is gestart met 2 overwinningen. Dat lukte de Domstedelingen ook in 2017/2018.

Het is voor het eerst sinds 2013/2014 dat Feyenoord na 2 speeldagen in de Eredivisie nog zonder zege is. Destijds verloor de club 3 keer op rij, om vervolgens voor het eerst een overwinning te behalen.

FC Utrecht won de eerste 2 competitieduels die het speelde onder leiding van trainer/coach John van den Brom.

FC Utrecht is 4 keer met 3 zeges op rij aan een Eredivisieseizoen begonnen. De laatste keer was in 1998/1999.

Feyenoord is nog nooit een Eredivisieseizoen begonnen met 3 gelijkspelen in de eerste 3 speeldagen.

FC Utrecht won dit seizoen al 2 keer een wedstrijd waarin het op achterstand kwam. Dat lukte de ploeg in de gehele vorige jaargang in totaal 3 maal.

Van de laatste 5 doelpunten die Feyenoord in de Eredivisie incasseerde, kwamen er 4 van buiten het strafschopgebied.

Tijdens de volledige vorige jaargang lukt de Utrechters het 3 keer om na op achterstand te zijn gekomen in de Eredivisie toch de volle winst te pakken; tegen sc Heerenveen (3-1), VVV-Venlo (2-6) en AZ (2-1).

Simon Gustafson, die vorige week een penalty benutte, speelde in het verleden voor Feyenoord. De strafschop die de Zweed omzette in een doelpunt, was de 25ste benutte penalty op rij voor FC Utrecht. Deze eeuw zetten alleen Willem II (33 stuks, van 1998 tot en met 2004) en Roda JC Kerkrade (26 maal, van 2000 tot en met 2009) een langere reeks neer zonder misser. Gustafson zelf benutte trouwens 10 van de 11 strafschoppen die hij in de Eredivisie nam.

Over doelpunten gesproken: de goal die Willem Janssen scoorde afgelopen weekend, was zijn 50ste Eredivisietreffer in zijn loopbaan. Janssen is de enige speler die in elk van de laatste 13 Eredivisieseizoenen steeds minimaal 1 goal maakte.

Drie spelers uit de huidige selectie van Feyenoord stonden in het verleden onder contract bij FC Utrecht: Yassin Ayoub, Jens Toornstra en Nick Marsman.