FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 12 Eredivisiewedstrijden die het tegen VVV-Venlo speelde. De laatste nederlaag van de Domstedelingen tegen de Venlonaren dateert van 17 februari 2008, toen het 1-4 werd voor de Limburgers.

De laatste thuiszege van FC Utrecht op VVV-Venlo dateert van 6 mei 2018. Toen werd met 1-0 van de Venlonaren gewonnen dankzij een goal van Mateusz Klich. Afgelopen seizoen eindigde het thuisduel met VVV-Venlo in 1-1.

De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden, was op 3 april van dit jaar. Toen, in Venlo, werd het 2-6 voor de Utrechters. Met 8 treffers was die match de meest doelpuntrijke ontmoeting ooit tussen beide teams. Het was bovendien de eerste uitwedstrijd waarin de FC uit de Domstad meer dan 5 doelpunten scoorde.

Toen FC Utrecht en VVV-Venlo elkaar eerder dit seizoen troffen in De Koel, wonnen de Domstedelingen met 2-6.

FC Utrecht pakte 7 punten in de eerste 3 Eredivisiewedstrijden van dit seizoen. In 2009/2010 haalde de ploeg voor het laatst 10 punten uit 4 partijen.

VVV-Venlo begon dit seizoen met een zege op RKC Waalwijk, om vervolgens twee keer met 4-1 te verliezen; van respectievelijk Sparta in Rotterdam en Ajax in De Koel. Vorig seizoen verloor VVV-Venlo slechts 1 keer 3 Eredivisiematchen op rij; AZ-uit, Heracles Almelo-thuis en FC Groningen-uit.

In de vorige 2 duels incasseerde VVV-Venlo dus steeds 4 goals. Het kwam 1 keer voor dat VVV-Venlo in 3 Eredivisiewedstrijden op rij tenminste 4 doelpunten moest toestaan. Dat was in 1979.

FC Utrecht won 2 van de 3 Eredivisieduels die het dit seizoen tot nu toe speelde en is nog ongeslagen.

De eerste thuispartij van dit seizoen werd door FC Utrecht gewonnen; PEC Zwolle werd met 3-1 verslagen. In de voorgaande 8 seizoenen won FC Utrecht 1 keer de eerste 2 thuisduels van de nieuwe jaargang. Dat was in 2017/2018.

VVV-Venlo heeft dit Eredivisieseizoen een balbezitpercentage van 39. Dat is het laagste van alle ploegen.

Alleen Ajax (77) en PSV (51) noteerden dit Eredivisieseizoen tot nu toe meer schoten dan FC Utrecht: 50 stuks.

Voor Patrick Joosten is het treffen met VVV-Venlo speciaal. De aanvaller werd vorig seizoen door FC Utrecht aan de Limburgers verhuurd. Joosten kwam in dienst van de geel-zwarten tot 30 Eredivisieduels waarin hij 6 keer scoorde.

Patrick Joosten werd afgelopen seizoen door FC Utrecht aan VVV-Venlo verhuurd.

Het duel met VVV-Venlo is ook een weerzien met Christian Kum. De verdediger van de Limburgers speelde in het verleden 51 Eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht.

Voor Sean Klaiber kan het duel met VVV-Venlo zijn 100ste Eredivisiepartij als speler van FC Utrecht worden. Klaiber is met FC Utrecht nog ongeslagen tegen de Noord-Limburgers: 3 zeges en 1 gelijkspel.

Trainer Robert Maaskant van VVV-Venlo won tijdens zijn loopbaan 3 van de 15 Eredivisiepartijen tegen FC Utrecht. Die zeges boekte de oefenmeester allemaal in Stadion Galgenwaard. In 2004 met RBC Roosendaal (0-1), in 2005 met Willem II (0-3) en in 2015 met NAC Breda (3-4).

John van den Brom kan de eerste trainer/coach worden van FC Utrecht die, omgerekend naar het driepuntensysteem, in zijn eerste 4 Eredivisieduels met de club 10 punten pakt. Van den Brom is als oefenmeester nog ongeslagen tegen de Venlonaren: 6 overwinningen, 2 puntendelingen.