Van de laatste 9 Eredivisieseizoenen, startte FC Utrecht 1 keer met een driepunter. Dat was uitgerekend in Den Haag, waarin in de jaargang 2017/2018 met 0-3 van ADO werd gewonnen. Ook toen kwam die wedstrijd voor FC Utrecht direct na een Europees duel.

Op 6 april van dit jaar ging FC Utrecht uit tegen ADO Den Haag met 5-0 onderuit. Die verliesbeurt betekende voor de Utrechters het einde van een serie van 7 Eredivisiewedstrijden zonder nederlaag tegen de ploeg uit de Residentie.

Alles Door Oefening startte 2 van de laatste 24 Eredivisieseizoenen die het speelde met een overwinning. In 2008/2009 won de ploeg met 2-5 op bezoek bij Sparta Rotterdam en in 2016/2017 versloeg het Go Ahead Eagles in eigen huis.

Opmerkelijk genoeg is dit het zevende Eredivisieseizoen op rij dat ADO Den Haag met een thuiswedstrijd begint.

In het seizoen 2017/2018 was ADO Den Haag - FC Utrecht ook een duel uit speelronde 1.

In het seizoen 2018/2019 maakte Joris van Overeem het eerste competitiedoelpunt van FC Utrecht. De enige twee spelers die deze eeuw in twee opeenvolgende seizoenen namens FC Utrecht het openingsdoelpunt van de jaargang scoorden, zijn Ricky van Wolfswinkel en Sébastien Haller.

Over doelpunten gesproken: afgelopen seizoen waren Simon Gustafson, Gyrano Kerk en Sander van de Streek gedeeld clubtopscorer van de Utrechters. Allen kwamen zij tot 8 treffers.

Lex Immers heeft door de jaren heen in de Eredivisie 5 keer gescoord tegen FC Utrecht. Alleen tegen huidige Keuken Kampioen Divisie-ploeg NEC scoorde Immers in de Eredivisie vaker: 6 maal. Alle goals die Immers tegen FC Utrecht maakte, scoorde hij als ADO-speler. De enige speler die namens de Hagenaars ook minstens 5 keer scoorde in de Eredivisie was Simon van Vliet (5 treffers).

FC Utrecht had vorig seizoen 3 topscorers: Gyrano Kerk, Simon Gustafson en Sander van de Streek.

De laatste 3 uitwedstrijden die FC Utrecht afgelopen seizoen in Eredivisieverband speelde, gingen verloren voor de Domstedelingen. De Utrechters piekten vervolgens in de play-offs om Europees voetbal, waarin in zowel de halve finale als de finale op vreemd terrein een overwinning werd geboekt. Achtereenvolgens Heracles Almelo (0-3) en Vitesse (0-2) kregen klop van de FC.

Adrián Dalmau, vorig seizoen namens Heracles Almelo goed voor 19 treffers, maakt in het Cars Jeans Stadion mogelijk zijn debuut voor FC Utrecht. Doet hij dat, dan is hij de derde Spanjaard die namens de Utrechters uitkomt in de Eredivisie. Eerder deden Fernando Quesada (3 duels) en Jesus Reglero (1 wedstrijd) dat al.

Slechts 5 spelers scoorden voor FC Utrecht 19 keer of vaker in 1 Eredivisieseizoen: Leo van Veen (21 keer in 1973/1974), Erik Willaarts (25 maal in 1986/1987), Michael Mols (20 stuks in 1998/1999), Igor Gluscevic (19 doelpunten in 2000/2001) en Dirk Kuyt, die 20 maal de weg naar het net vond in seizoen 2002/2003.

Michael Mols is 1 van de 5 spelers die 19 keer of vaker scoorde namens FC Utrecht in 1 Eredivisieseizoen.

Giovanni Troupée werd afgelopen seizoen door FC Utrecht aan ADO Den Haag verhuurd. Na 21 Eredivisieduels te hebben gespeeld voor de Hagenaars, keerde de verdediger nu weer terug bij de FC in de Domstad.

John van den Brom maakt tegen zijn oude club ADO Den Haag zijn Eredivisiedebuut als oefenmeester van FC Utrecht. Elk van de voorgaande 5 hoofdtrainers van FC Utrecht bleef bij zijn eerste Eredivisieduel van een nieuwe periode in de Domstad ongeslagen, sinds Erwin Koeman met FC Utrecht op bezoek bij PSV met 1-0 verloor op 15 oktober 2011.

Van den Brom coachte in de Eredivisie tot nu toe 11 keer tegen ADO Den Haag. De Amersfoorter won 8 duels daarvan.

En tot slot, een prachtige uitsmijter: Willem Janssen heeft van alle huidige Eredivisiespelers de meeste wedstrijden in de Eredivisie op zijn naam staan: 343 stuks!

Willem Janssen is de meest ervaren Eredivisiespeler op dit moment in de Eredivisie.