FC Utrecht won in de Eredivisie zijn laatste 4 thuisduels met PEC Zwolle. Vorig seizoen wonnen de Domstedelingen met 2-0, Joris van Overeem en Sean Klaiber waren destijds de doelpuntenmakers.


De laatste keer dat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard verloor van PEC Zwolle was op 1 februari 2015. Door doelpunten van Thomas Lam en Stef Nijland eindigde dat duel in 0-2.


De FC uit de Domstad verzamelde de afgelopen 4 Eredivisie-seizoenen alleen meer punten tegen sc Heerenveen (18) dan tegen PEC Zwolle (17). 


Op 23 oktober 1983 eindigde deze confrontatie in een 6-2 thuiszege voor FC Utrecht. Met 8 goals is het de meest doelpuntrijke editie ooit van dit Eredivisie-duel. 

Het team van trainer/coach John van den Brom begon de competitie met een 2-4 uitzege bij ADO Den Haag. Het is 30 jaar geleden dat een hoofdtrainer van FC Utrecht zijn eerste 2 Eredivisie-wedstrijden winnend afsloot. In het seizoen 1989/1990 presteerde Cees Loffeld dat.


John van den Brom is als trainer succesvol tegen de Zwollenaren. De trainer/coach van FC Utrecht verloor als hoofdtrainer slechts 1 van zijn 9 Eredivisie-confrontaties met PEC Zwolle.


Willem Janssen maakte 5 competitietreffers tegen PEC Zwolle. 4 daarvan waren in de Eerste Divisie namens VVV-Venlo. 


De aanvoerder van FC Utrecht maakte in totaal 19 Eredivisiedoelpunten voor FC Utrecht, samen met Gyrano Kerk is hij de speler met de meeste Eredivisie-goals voor FC Utrecht. Sander van de Streek volgt met 18.

PEC Zwolle verloor vorige week met 1-3 van Willem II. Sinds de meest recente promotie van PEC Zwolle in 2012 begonnen de Zwollenaren 1 keer een Eredivisie-seizoen met 2 nederlagen. Dat gebeurde vorig seizoen. Toen was de tweede nederlaag het uitduel bij FC Utrecht (2-0). 

 

Lennart Thy van PEC Zwolle is slechts 1 van de 6 spelers die in het kalenderjaar 2019 in totaal 10 of meer competitiedoelpunten maakten. Huidig FC Utrecht speler Adrián Dalmau maakte dit kalenderjaar 13 goals.