Onder prachtige weersomstandigheden werd er aangetreden tegen de winterkampioen, AZ. De ploeg werd thuis in Utrecht tweemaal werd verslagen, maar eind 2018 werd er terecht 1-0 gewonnen in eigen huis.

FC Utrecht startte furieus en het duurde tot de 5e minuut eer AZ op de helft van de Domstedelingen kwam. Daarna meldde zich AZ wat vaker voor het doel van keeper Kay doordat de dieplopende spitsen voor dreiging zorgden. Vlak voor rust werd het 0-1 door Adam, Tahaui na een mooie voorzet van Nordin. Adam ronde bekwaam af in de korte hoek.

Een mooie ruststand die binnen 3 minuten na rust door onoplettendheden teniet werd gedaan. 2-1 voor AZ. Geschrokken van zoveel tegenslag duurde het even voordat FC Utrecht het initiatief nam en de thuisploeg terug drong op eigen helft die overigens zelf ook weinig aanstalten maakte daar vanaf te willen komen. Een terechte keuze want FC Utrecht was beter, blafte maar beet niet. Aan de 3-1 door AZ ging een duidelijke overtreding vooraf, echter, als je goed verdedigt komt een tegenstander sowieso niet in je eigen 16 meter. Daarna groef AZ zich nog meer in en speelde het spel zich volledig af op de helft van de thuisploeg, wat opletten betekende voor eventuele counters. Aan de stand werd niet meer getornd, zodat de 3-1 bleef staan op het scorebord.

Zaterdag wederom een mooie uitdaging met een mooie tegenstander op het programma: ADO Den Haag. We gaan ervoor.