WKZ-week: het spoorboekje

08 april 2019

Een overzicht van de activiteiten die dit jaar worden georganiseerd in het kader van de WKZ Week.

Delegaties van FC Utrecht bezoeken deze week het Wilhelmina Kinderziekenhuis en zondag, als de FC uit de Domstad de Eredivisiewedstrijd tegen Vitesse speelt, zijn de rollen omgedraaid. Die dag worden de kinderen uit het WKZ én hun families als ware vips onthaald in Stadion Galgenwaard, waar ze een onvergetelijke dag beleven. Het programma van de WKZ-week:

Maandag 8 april – Voetbalactiviteit en start spandoekenactie
Leden van de sfeergroep van FC Utrecht gaan samen met de kinderen van het WKZ een spandoek maken voor de wedstrijd van zondag tegen Vitesse. Voor de kids die liever spelletjes spelen, is er ook volop vertier. Er is in de centrale hal onder meer blikgooien, tafelvoetbal en voetbalbowling.

Dinsdag 9 april – Spelers op bezoek
Eén van de absolute hoogtepunten van de WKZ-week: het bezoek dat de spelers en stafleden van FC Utrecht brengen aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Tijdens een heuse Kids Persconferentie in het Auditorium kunnen de kinderen al hun brandende vragen stellen aan de Utrechtse profvoetballers, die daarna naar de centrale hal trekken voor een meet & greet en het spelen van spellen. Kinderen die te ziek zijn om bij de persconferentie aan te schuiven, kunnen door middel van een livestream meekijken en inbellen met hun vragen. In de loop van de middag maakt een aantal spelers ook een rondgang langs de afdelingen.

Woensdag 10 april – Samen naar de film
In samenwerking met Kinepolis wordt een filmmiddag gehouden. Samen met FC Utrecht’s mascottes Tiger en Tigergirl kunnen de kinderen kijken naar een Disneyfilm.

Donderdag 11 april – Mascottes op bezoek
Dierendag in het WKZ! Iedereen mag zijn of haar huisdier meenemen en bij deze vrolijke beestenboel sluiten FC Utrecht’s mascottes Tiger en Tigergirl natuurlijk ook aan.

Vrijdag 12 april – Voorleesochtend
FC Utrecht’s OldStars, een team dat bestaat uit zestigplussers die wekelijks walking football spelen, maken deze ochtend een rondgang langs de kamers om voor te lezen uit het boek ‘De jongen die FC Utrecht-voetballer wilde worden’.

Zondag 14 april – Kinderen te gast bij FC Utrecht – Vitesse
Deze dag zijn de rollen omgedraaid. Dan zijn de kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis te gast bij FC Utrecht. In de enige echte spelersbus van FC Utrecht worden ze opgehaald en eenmaal in Stadion Galgenwaard, worden ze als ware vips behandeld. Zo bekijken ze de wedstrijd vanuit skyboxen, op door sponsors van FC Utrecht beschikbaar gestelde seats. Rondom de wedstrijd staat de kinderen nog tal van leuke verrassingen te wachten.