Wervelen op woensdag

03 april 2019

FC Utrecht verslaat VVV-Venlo ondanks 2-1 achterstand bij rust met 2-6!

Met dank aan een dijk van een tweede helft won FC Utrecht vanavond (woensdag) in Covebo Stadion - De Koel - van VVV-Venlo. Was het halverwege nog 2-1 in het voordeel van de Venlonaren, aan het einde van de rit stonden er klinkende cijfers op het Limburgse scorebord: 2-6 voor FC Utrecht!

Als rijpe appelen vallen ze. Doelpunten. Van FC Utrecht. Op het kunstgrasveld van De Koel in Venlo. Riechedly Bazoer is het die kort na de break het startsein geeft van een grootse Utrechtse wederopstanding. Met een prachtig schot tekent hij voor de 2-2. Daarmee zijn in feite de twee Venlose doelpunten van de eerste helft (gescoord door Johnatan Opoku en de door de Venlonaren van FC Utrecht gehuurde Patrick Joosten) ongedaan gemaakt; ook al omdat namens de Utrechters in het eerste deel van de match Bazoer ook al eens het net vindt: 2-1.

Zalig!
En dan? Dan blijkt FC Utrecht los. Op hol geslagen, welhaast. Acht minuten na de 2-2 is het al 2-3. Een door Simon Gustafson scherp voorgegeven bal wordt door captain Danny Post van de Limburgers achter keeper Lars Unnerstall gekopt. Twee minuten later mag de Duitse doelman alweer de bal uit het net vissen. Dan is het Sean Klaiber die een duit in het doelpuntenzakje doet. De rechtsback uit Nieuwegein kapt zijn tegenstander uit en verschalkt Unnerstall met een bekeken balletje in de korte hoek. Een zalig doelpunt: 2-4!

Half dozijn
Vanaf dat moment is het verzet van de ploeg van Maurice Steijn al grotendeels gebroken, en dat is zes minuten later - de tweede helft is dan net over de helft - al helemaal het geval. Sander van de Streek pikt dan met een snoeihard schot, binnenkant paal, een goal mee: 2-5. Ongekende weelde, dat is het. Maar het feest wordt nog leuker en groter. Want vlak voor tijd maakt Michiel Kramer het halve dozijn doelpunten vol: 2-6 voor FC Utrecht in Venlo tegen VVV. 2-6!

Record: 4 uitpartijen op rij gewonnen
De driepunter in Venlo is voor FC Utrecht de vierde op rij in een uitwedstrijd in de Eredivisie. En dat is een evenaring van het clubrecord, dat in de boeken werd gezet in september-november 1971.

Mijlpaal en unicum
De zesklapper op VVV-Venlo betekent ook dat FC Utrecht een mijlpaal bereikt. Het is namelijk de 200ste uitzege in de historie van de Domstedelingen. Het is trouwens ook voor het eerst dat FC Utrecht in een Eredivisie-uitmatch zes doelpunten maakt.

Uitzonderlijk trefzeker
FC Utrecht heeft zich in 2019 op vreemde bodem uitzonderlijk trefzeker getoond. De ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat scoorde tot nu toe negentien goals in Eredivisie-uitpartijen. De nummers twee van dat klassement zijn (direct na afloop van VVV-Venlo - FC Utrecht) Willem II en sc Heerenveen, die beide tot dertien treffers op vreemde bodem kwamen dit kalenderjaar.

Zaterdag weer aan de bak
Snel moet de batterij weer worden opgeladen. Want zaterdag staat voor FC Utrecht al de volgende partij op de rol. Die dag neemt het team van Advocaat het in het Cars Jeans Stadion op tegen ADO Den Haag. De aftrap van die partij is om 18.30 uur. Tickets zijn nog tot en met morgen (donderdag) verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

VVV-Venlo - FC Utrecht 2-6 (2-1)
18. Johnatan Opoku 1-0
22. Riechedly Bazoer 1-1
41. Patrick Joosten 2-1
53. Riechedly Bazoer 2-2
61. Danny Post (eigen doelpunt) 2-3
63. Sean Klaiber 2-4
69. Sander van de Streek 2-5
88. Michiel Kramer 2-6

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 6.723.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling VVV-Venlo:
Lars Unnerstall; Tristan Dekker, Nils Röseler, Chris Kum, Roel Janssen (67. Evert Linthorst); Danny Post, Ralf Seuntjens, Peter van Ooijen; Johnatan Opoku (79. Tino Susic), Peniel Mlapa, Patrick Joosten.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem (75. Rico Strieder), Riechedly Bazoer, Simon Gustafson (81. Urby Emanuelson), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck (75. Michiel Kramer).