sc Heerenveen-thuis verplaatst naar woensdag 15 mei

19 april 2019

Duel met Friezen vangt in Stadion Galgenwaard aan om 19.30 uur.

De wedstrijd FC Utrecht - sc Heerenveen is, ondanks bezwaar daartegen van FC Utrecht, door de KNVB verplaatst. De partij wordt nu gespeeld op woensdag 15 mei en begint die dag in Stadion Galgenwaard om 19.30 uur. Daarmee wordt FC Utrecht - sc Heerenveen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. 

Alle wedstrijden uit speelronde 33 van de Eredivisie zijn door de KNVB van zondag 28 april naar woensdag 15 mei verplaatst. Een noodgreep die voortkomt uit het feit dat Ajax de halve finale heeft bereikt van de Champions League.  

Nu de Eredivisie dus niet op zondag 12 mei (die dag speelt FC Utrecht in Amsterdam tegen Ajax) eindigt, maar loopt tot en met woensdag 15 mei, vangen ook de play-offs om Europees voetbal later dan gepland aan. Welke speeldata nu worden gekozen voor die eindronde, is op dit moment nog niet bekend. 

Tegemoetkoming voor Seizoenkaarthouders 
Dat het verplaatsen van de wedstrijd tegen sc Heerenveen voor veel van FC Utrecht’s meest trouwe, loyale supporters betekent dat zij niet of niet zo eenvoudig meer naar de wedstrijd kunnen komen, staat als een paal boven water. FC Utrecht heeft daarom besloten alle Seizoenkaarthouders van FC Utrecht ter tegemoetkoming gratis entree te verschaffen bij de thuiswedstrijd in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal; mits die worden bereikt uiteraard 

Gouden Seizoenkaarthouders op hun beurt krijgen de kans een gratis ticket voor de thuiswedstrijd in de halve finale van de play-offs aan te vragen zodat ze iemand kunnen meenemen naar Stadion Galgenwaard en worden daarover via e-mail verder geïnformeerd. Uiteraard geldt ook daarvoor, dat dit onder het voorbehoud is dat FC Utrecht zich kwalificeert voor de eindronde.   

Mogelijkheid tot restitutie voor wie los kaartje heeft 
Supporters die voor FC Utrecht - sc Heerenveen reeds een los ticket hebben aangeschaft, maar daarvan vanwege de verplaatsing van de wedstrijd geen gebruik kunnen maken, kunnen dat tot en met maandag 13 mei annuleren. Online aangeschafte tickets kunnen worden geannuleerd door een reply op de bevestigingsmail te sturen en daarin aan te geven dat de kaarten worden geannuleerd. FC Utrecht zal ontvangst van die mail bevestigen en het betaalde bedrag terugstorten. Online gekochte kaarten kunnen niet in de Fanshop worden ingeleverd. 

Wie in de Fanshop een kaartje heeft gekocht maar daarvan vanwege de verplaatsing van de wedstrijd geen gebruik kan maken, kan dat tot en met zaterdag 11 mei retourneren in de Fanshop. De ingeleverde tickets worden daar ingenomen en het geld wordt teruggegeven. 

Kaarten die na de genoemde data worden ingeleverd, worden niet vergoed.