SC Cambuur maatje te groot voor beloftenploeg

12 april 2019

Jong FC Utrecht lijdt 4-1 nederlaag tegen SC Cambuur.

Jong FC Utrecht speelde vanavond een uitduel in Leeuwarden tegen SC Cambuur. Het werd niet de avond van het team van trainer/coach Robin Pronk. De beloftenploeg van FC Utrecht keert door de 4-1 nederlaag met lege handen naar huis.

Ruim een uur gespeeld in het Cambuur Stadion. Jong FC Utrecht kijkt tegen een 3-1 achterstand aan. Wie weet valt de bal een keer goed en kunnen de Domstedelingen de spanning terugbrengen in de wedstrijd. Maar helaas. Een counter van SC Cambuur komt uiteindelijk op de rand van het zestienmetergebied uit bij Robin Maulun. Maulun krult de bal vervolgens prachtig in het doel. 4-1. Wedstrijd beslist.

Tweede helft
Een slechter begin aan tweede helft kan Jong FC Utrecht zich eigenlijk niet bedenken. De teams staan pas twee minuten op het veld als Andrejs Ciganiks een schot afvuurt richting het doel van Jong FC Utrecht. De bal eindigt ongelukkig via Junior van der Velden in het doel. 3-1.

Thijmen Nijhuis
De doelman van Jong FC Utrecht is vandaag belangrijk met een aantal goede reddingen. Nijhuis, die onlangs zijn contract bij FC Utrecht heeft verlengd, voorkomt dat SC Cambuur vandaag vaker tot scoren komt. Met een uitstekende redding zorgt hij ervoor dat aanvoerder Matthew Steenvoorden niet op het lijstje van doelpuntenmakers eindigt. Ook wanneer heel het Cambuur Stadion al bijna staat te juichen is het toch Nijhuis die alsnog een treffer van Kevin van Kippersluis voorkomt.

Utrechts gevaar bij SC Cambuur
Toch moet Nijhuis na ruim een half uur voor de tweede keer de bal uit zijn doel halen. SC Cambuur is zojuist op 2-0 gekomen door een Utrechts doelpunt. De enige twee spelers met een verleden in de Domstad bedienen elkaar. Issa Kallon met de voorzet, Kevin van Kippersluis die de bal in het doel werkt.

Counters
Met name via counters komen de Domstedelingen in de buurt van het doel van SC Cambuur, maar Jong FC Utrecht weet vanavond niet hoe ze moeten omgaan met de kansen die ze krijgen. De counters worden niet goed uitgespeeld, waardoor de beloftenploeg van FC Utrecht vandaag alleen via een penalty scoort.

FC Den Bosch
Jong FC Utrecht komt volgende week vrijdag weer in actie. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen FC Den Bosch. De Bosschenaren verloren vandaag met 3-1 van Almere City FC. Om 20.00 uur wordt er vrijdag afgetrapt in Stadion De Vliert.

SC Cambuur - Jong FC Utrecht 4-1 (2-1)
6. Sai van Wermeskerken 1-0
35. Kevin van Kippersluis 2-0
45. Nick Venema 2-1
47. Junior van der Velden (eigen doelpunt) 3-1
65. Robin Maulun 4-1

Gele kaarten: Mark Pabai (Jong FC Utrecht), Junior van der Velden (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 6.380

Scheidsrechter: Luca Cantineau

Opstelling SC Cambuur:
Xavier Mous; Sai van Wermeskerken, Emmanuel Mbende, Matthew Steenvorden, David Sambissa; Kevin Jansen (79. Matias Jones), Robin Maulun, Andrejs Ciganiks; Issa Kallon (61. Nigel Robertha), Sam Hendriks, Kevin van Kippersluis (79. Alex Bangura)

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Junior van der Velden, Gabriƫl Culhaci; Wai-Tsun Dai, Mehdi Lehaire (46. Tim Brinkman), Rayan El Azrak; Nick Venema, Jonas Arweiler (79. Mitchell van Rooijen), Keelana Lebon