Roda JC-uit op de rol voor beloftenploeg

01 april 2019

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) in het Parkstad Limburg Stadion tegen Roda JC Kerkrade.

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond! Voor Jong FC Utrecht staat een uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade op het programma. In het Parkstad Limburg Stadion wordt vanavond (maandag) om 20.00 uur afgetrapt.

Nee, het was niet de speelronde van Jong FC Utrecht, afgelopen vrijdag. Tijdens de 31ste wedstrijdronde in de Keuken Kampioen Divisie liep de Utrechtse beloftenploeg in Stadion Galgenwaard tegen een 1-5 nederlaag aan tegen Sparta Rotterdam, dat dankzij die zege in elk geval nog enigszins in de buurt bleef van koploper FC Twente.

Vier doelpunten verschil
“Aanvallend hebben we best wel een aantal goede dingen laten zien”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht na het duel met de Spartanen. “Maar de vijf goals tegen zegt genoeg over hoe we vandaag hebben verdedigd”, vertelde de oefenmeester. Zijn collega Eric van de Luer, trainer van Roda JC Kerkrade, hield aan speelronde 31 eveneens geen goed gevoel over. De Limburgers werden met 4-0 van het veld geblazen door Helmond Sport. Een flinke knauw voor de Koempels, die nu op de elfde plek van de ranglijst staan.

Aan elkaar gewaagd
Eerder dit seizoen bleken Jong FC Utrecht en Roda JC Kerkrade behoorlijk aan elkaar gewaagd. Op Sportcomplex Zoudenbalch stevende het duel tussen de Utrechtse talenten en de Limburgse ploeg met promotie-aspiraties lange tijd af op een 1-1 gelijkspel. Totdat vlak voor tijd het Duitse goudhaantje in Limburgse dienst Mario Engels de eindstand op 1-2 bepaalde. Engels heeft inmiddels 23 doelpunten op zijn teller staan dit seizoen en is daarmee gedeeld topscorer van de Keuken Kampioen Divisie; samen met de eveneens voor een team uit het rechterrijtje spelende Ferdy Druijf; de goalgetter van NEC.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Roda JC Kerkrade – Jong FC Utrecht begint vanavond (maandag) in het Parkstad Limburg Stadion om 20.00 uur. Flitsen van de match komen voorbij in het schakelprogramma dat FOX Sports uitzendt. Via Twitter doet FC Utrecht live verslag van de wedstrijd tegen de Koempels.