En weer kan FC Utrecht O19 3 punten bijschrijven. In de midweekse speelronde van deze woensdag nam de ploeg het op tegen De Graafschap O19 en won met 3-1. Doelpuntenmakers waren Zep Swijghuisen (2x) en Ruben Kluivert.

Als er een wedstrijd is waarin de thuisploeg zich snel op een comfortabele voorsprong had kunnen spelen, was het deze wel. Jammer genoeg verzuimden de Utrechtse talenten daarin. Het reeg de kansen aaneen, maar slechts een paar gingen er in. Dat mogen de spelers zichzelf aanrekenen.

Er was zelfs een achterstand voor nodig om bij te les te komen. Nick Kaaijmolen stond voorbij de 2e paal en joeg de bal hard langs doelman Fabian de Keijzer. Het was de 1e echt serieuze poging van de Doetinchemmers om in de buurt van de Keijzer te komen, en het was meteen raak.

Utrecht was daardoor wakkergeschud en ging op zoek naar de gelijkmaker. En die viel op een gunstig moment, zo'n 5 minuten voor rust. Ruben Kluivert schoot de bal tegen de touwen, nadat deze slecht werd verwerkt door de verdediging van de Graafschap.

In de tweede helft stelde Utrecht orde op zaken. Zep Swijghuisen scoorde twee keer binnen 3 minuten en bezegelde zo het lot van de gasten.

Al met al een goede uitslag, die maakte dat de Utrechters de eerste plaats van de 1ste Divisie Hoog hebben ingenomen. Weliswaar met één respectievelijk drie wedstrijden meer gespeeld dan de nummer 2 (FC Groningen) en 3 (FC Twente) maar voorlopig staan ze er wel.

De coach van vandaag, Sander Keller, verwoorde het na afloop als volgt: "We hebben het onszelf behoorlijk moeilijk gemaakt. Maar door werklust te tonen en 3 goede goals te maken zijn we uiteindelijk de bovenliggende partij geworden. Het resultaat van deze wedstrijd past uitstekend in de goede serie, die wij aan het neerzetten zijn."

FC Utrecht O19 - De Graafschap O19 3-1

29. 0-1 Nick Kaaijmolen

40. 1-1 Ruben Kluivert

52. 2-1 Zep Swijghuisen

54. 3-1 Zep Swijghuisen

FC Utrecht O19

Fabian de Keijzer, Denso Kasius (62. Niciano Omzigtig), Ruben Kluivert, Tyrese Gemert, Djevencio van der Kust, Michael Mulder (46. Giovanni de la Vega), Yassin Nasser (62. Yassine Tekfaoui), Dragos Albu, Zep Swijghuisen, Dino Janssen, Tashreeq Matthews (Jayden Macnack)

Komend weekeinde is er geen programma, vanwege Koningsdag. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 4 mei, uit tegen FC Groningen O19. De wedstrijd op Sportpark Corpus Den Hoorn begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.