Pronk: ‘Verdedigend goed gespeeld’

05 april 2019

Trainer/coach Robin Pronk over de nederlaag tegen Almere City FC.

Jong FC Utrecht verliest vanavond met 0-2 van Almere City FC op Sportcomplex Zoudenbalch. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk.

“Tot het einde toe kunnen wij nog steeds de 1-1 maken”, concludeert trainer/coach Robin Pronk direct na afloop. “We waren dichtbij met de vrije trap op de paal, kwamen nog een aantal keer goed door en hebben goede wissels toegepast. We hebben ècht alle registers opengetrokken om die 1-1 nog te scoren. Ik had wel het idee dat die nog kon vallen. Uiteindelijk valt de 0-2, ja dan is de wedstrijd gespeeld.”

Trainer/coach Robin Pronk speelde vandaag met een zeer jonge verdediging. “Daar kijk ik tevreden op terug. Drie A-junioren, waarvan er één zelfs eerstejaars A-junior is. Dus in die zin zijn we daar tevreden over. Ik vind dat we verdedigend goed hebben gespeeld. Het probleem is dat we aanvallend niet goed genoeg zijn. In balvastheid, kansen creëren en keuzes maken, daarin hebben we aanvallend vandaag heel matig gespeeld.”

De wedstrijd tegen Almere City FC is voor Jong FC Utrecht een afsluiting van een drukke periode. “We hebben vier wedstrijden in twaalf dagen gespeeld, waarin we onszelf goed hebben laten zien. In die zin heb ik ze een compliment gegeven. Alleen haal je er maar een puntje uit en dat hadden er zeker drie of meer moeten zijn. Dat is jammer.”